Πέντε τροφές που μπορείς να τρως κάθε μέρα για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Τροφές που ενισχύουν την καύση του κοιλιακού λίπους και μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

Πέντε τροφές που μπορείς να τρως κάθε μέρα για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά
Bigstock

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή διατροφή που να επιταχύνει την καύση του κοιλιακού λίπους. Κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές για απώλεια βάρους, το λίπος είναι συνήθως το πρώτο που χάνεται από το σώμα, σύμφωνα με το WebMD. Το WebMD αναφέρει επίσης ότι το υπερβολικό κοιλιακό λίπος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία του οργανισμού. Το σπαχνικό λίπος, το λίπος το οποίο καλύπτει τα όργανα, έχει συσχετιστεί με παθήσεις όπως τον διαβήτης τύπου 2, την υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο του στήθους κ.α..

Ποιες τροφές ενισχύουν την καύση του κοιλιακού λίπους; Η διατροφολόγος Melissa Mitri συμβουλεύει:

Αυγά

«Τα αυγά είναι μία από τις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη» αναφέρει η ειδικός. Το πλεονέκτημα της πρωτεΐνης είναι ότι παρατείνει το αίσθημα του κορεσμού και έχει χαμηλότερη θερμιδική αξία σε σχέση με τα λιπαρά και τους υδατανθρακές.

«Εντάσσοντας τα αυγά στη διατροφή σας ως πηγή πρωτεϊνών, θα σας κρατήσουν χορτάτους, θα σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο, με αποτέλεσμα να μειώσετε το κοιλιακό λίπος».

Αβοκάντο

Έρευνες δείχνουν ότι τα αβοκάντο μπορούν να επηρεάσουν θετικά το πώς το λίπος κατανέμεται στο σώμα των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition αναφέρει συγκεκριμένα τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης αβοκάντο:

«Οι γυναίκες που τρώνε αβοκάντο κάθε μέρα εμφάνισαν μια μείωση στο σπλαχνικό τους λίπος» αναφέρει η Mitri.

Καυτερές πιπεριές

kauteri-piperia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Elle Hughes

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μία ουσία που λέγεται καψαΐνη η οποία μειώνει την όρεξη και βοηθάει το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος.

Kale

H διατροφολόγος αναφέρει ότι το kale είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα superfoods για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μελέτη του 2022, τα άτομα τα οποία έτρωγαν περισσότερο kale σημείωσαν και μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

«Το kale έχει υψηλή διατροφική αξία, λίγες θερμίδες, είναι χορταστικό και βοηθάει να ακολουθήσετε μία καθημερινή διατροφή χαμηλή σε θερμίδες»

Berries

murtila.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jess Bailey

Στην κατηγορία των berries ανήκουν τα μύρτιλα, οι φράουλες, τα σμέουρα. Έρευνες δείχνουν ότι τα berries έχουν αντίκτυπο στα γονίδια που σχετίζονται με τη διαχείριση του κοιλιακού λίπους και την αποθήκευσή του στο σώμα.

Έχουν επίσης χαμηλή θερμιδική αξία, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ένας επιτυχημένος συνδυασμός για την απώλεια βάρους.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved