Τροφές και άλλες συμβουλές για να ενισχύσετε τη λίμπιντο

Ενισχύστε την ερωτική διάθεση τη δική σας και του συντρόφου σας με φυσικό τρόπο.

Τροφές και άλλες συμβουλές για να ενισχύσετε τη λίμπιντο
Bigstock

Η λίμπιντο είναι μία ακόμα ονομασία για την σεξουαλική επιθυμία ή τη σεξουαλική διάθεση.

Μία πληθώρα παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν την λίμπιντο του άντρα και της γυναίκας, από τα επίπεδα ορμονών μέχρι τη λήψη φαρμάκων και τον ανεπαρκή ύπνο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την ενισχύσετε φυσικά. Μεταξύ αυτών οι ασκήσεις για την καταπολέμηση του άγχους και οι μικρές αλλαγές στη διατροφή και τις καθημερινές σας συνήθειες.

Ποιες τροφές θα βελτιώσουν την σεξουαλική σας ζωή

Μία διατροφή που περιλαμβάνει τροφές υψηλής διατροφικής αξίας μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή ενισχύοντας τη λίμπιντο και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιαγγειακή υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, η διατροφή αυτή πρέπει να περιλαμβάνει λαχανικά και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Στρείδια

Τα στρείδια έχουν αφροδισιακές ιδιότητες οι οποίες οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ψευδάργυρο, ένα συστατικό που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Ο ψευδάργυρος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός για την ανδρική γονιμότητα, καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Σύμφωνα με μελέτη του 2018 η έλλειψη σε ψευδάργυρο έχει αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Τα στρείδια περιέχουν περισσότερο ψευδάργυρο σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά και μία μερίδα καλύπτει το 673% της ημερήσιας ποσότητα πρόσληψης.

Άλλα τρόφιμα με ψευδάργυρο πλην των θαλασσινών είναι το χοιρινό, το μοσχάρι και τα φασόλια.

Σολομός

Ο σολομός είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το ροζ αυτό ψάρι, όπως και ο τόνος και η σαρδέλα μπορεί να κρατήσει το σώμα σου και την σεξουαλική σου ζωή υγιή. Τα ωμέγα-3 λιπαρά εμποδίζουν τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες σύμφωνα με έρευνα του 2017 κάτι το οποίο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Ξηρούς καρπούς και σπόρους

Αντί για κάποιο σνακ γεμάτο συντηρητικά προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς. Τα κάσιους και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Άλλοι ωφέλιμοι ξηροί καρποί που μπορείτε να προτιμήσετε είναι τα καρύδια, τα πεκάν, τα φιστίκια και τα φουντούκια. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο σπόρους κολοκύθας και ηλιόσπορους.

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε ένα συστατικό που λέγεται κερσετίνη. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι ένας τύπος φλαβονοειδών και μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μία σειρά από οφέλη. Σύμφωνα με έρευνα του 2016 η κερσετίνη ρυθμίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία.

Δείτε ακόμα περισσότερες τροφές που ενισχύουν τη λίμπιντο στην gallery που ακολουθεί.

Τι άλλο να κάνετε για να ενισχύσετε τη λίμπιντο φυσικά

Καταπολεμήστε το στρες. Όσο υγιείς και αν είστε το έντονο άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή. Δοκιμάστε ασκήσεις διαλογισμού ή γενικά δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Κοιμηθείτε επαρκώς. Το τρέξιμο της καθημερινότητας μπορεί να είναι εξαντλητικό και η διαρκής κόπωση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λίμπιντο. Στοχεύστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ και με την πρώτη ευκαιρία κοιμηθείτε το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από healhtline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved