Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

Το να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι το πρωί μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι
Bigstock

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας ξυπνήσει το πρωί και να σας τονώσει είναι η μυρωδιά του καφέ. Μετά την πρώτη γουλιά νιώθετε ότι μπορείτε να …λειτουργήσετε, να επικοινωνήσετε με τον έξω κόσμο.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς καφέ καλό να γνωρίζετε και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον οργανισμό σας.

Ο πρωινός καφές έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής οξέων στο στομάχι. Εάν έχετε ευαίσθητο πεπτικό, αυτό θα μπορούσε να βλάψει την εσωτερική επικάλυψη του στομάχου (βλεννογόνο) και να επιδεινώσει τα συμπτώματα δυσπεψίας, καούρας ή του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

kafes-apoleia-varous.jpg

Κατανάλωση καφέ από τις γυναίκες

Σε ότι αφορά τις γυναίκες, η κατανάλωση καφέ, ακόμη και χωρίς καφεΐνη, με άδειο στομάχι, αυξάνει την κορτιζόλη, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ωορρηξία, το βάρος και την ορμονική ισορροπία. Η ορμόνη του στρες που βοηθά στη ρύθμιση της ενέργειας και σας κάνει να είστε σε εγρήγορση τείνει να παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά είναι γενικά υψηλή το πρωί και χαμηλή το βράδυ. Όταν πίνετε καφέ το πρωί, η κορτιζόλη που είναι υψηλή, παρεμβαίνει στην παραγωγή της ορμόνης και ως εκ τούτου αλλάζει το χρόνο του κύκλου.

Και ναι μεν η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για την υγεία σας, αλλά το σώμα παράγει συνεχώς κορτιζόλη όταν είστε αγχωμένοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης. Η υπερβολική κορτιζόλη ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και να προκαλέσει προβλήματα ύπνου.

kafes.jpg

Τι πρέπει να πίνετε το πρωί

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό και μάλιστα σε θερμοκρασία δωματίου. Το νερό είναι το μόνο αναζωογονητικό ρόφημα που χρειάζεται το σώμα σας το πρωί.

Παρ΄όλα αυτά, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς τον πρωινό σας καφέ. Αντίθετα, πιείτε πρώτα νερό και στη συνέχεια ετοιμάστε τον καφέ σας.

Αν δεν σας αρέσει να πίνετε νερό πρωί, πρωί μπορείτε να στύψετε λίγο λεμόνι ή να προσθέσετε μερικές φέτες φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών.

Πηγή:femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved