Μαμά και διατροφή: Είκοσι αλμυρά και γλυκά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες

Για τις λιγούρες επιλέξτε νόστιμα σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες που δεν θα σας επιβαρύνουν με έξτρα θερμίδες.  

Μαμά και διατροφή: Είκοσι αλμυρά και γλυκά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες
Bigstock

Υπάρχουν σνακ νόστιμα και υγιεινά που μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα σας χωρίς να δείτε το βάρος σας να αυξάνεται.

«Το σνακ διασφαλίζει ότι το σάκχαρο στο αίμα δεν θα πέσει πολύ χαμηλά, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε ζαλάδα, αδυναμία, πείνα», λέει η διαιτολόγος Mascha Davis, MPH , ιδρύτρια του Mini Fish και συγγραφέας του βιβλίου "Eat Your Vitamins".

Επιπλέον, η καθιέρωση τακτικών μίνι γευμάτων ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής και σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, σύμφωνα με μια κριτική που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Advances in Nutrition.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 20 σνακ που έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες.

1 φλιτζάνι βατόμουρα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. 'Ενα μόνο φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα περιέχει περίπου 14,6 χιλιοστόγραμμα (mg) βιταμίνης C και μόνο 86 θερμίδες.

1656120487249-89998481-paidi-den-troei-avgo-2.jpg

1 αυγό βραστό

Το αυγό συνιστά ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Είναι επίσης μια από τις λίγες πηγές τροφίμων που προσφέρουν βιταμίνη D, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για τα οστά με μόλις 78 θερμίδες.

1 πορτοκάλι

Το πορτοκάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή σνακ επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες ενώ περιέχει μόνο 72 θερμίδες. Ένα μόνο πορτοκάλι παρέχει σχεδόν 4 gr φυτικών ινών καθώς και 82 mg βιταμίνης C.

1 φλιτζάνι φράουλες

Μια μερίδα φράουλες (ένα φλιτζάνι) είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C με 97,6 mg ανά φλιτζάνι, σύμφωνα με το USDA . Ταυτόχρονα, σας δίνουν μόνο 53 θερμίδες.

fraoules.jpg

τυρί σε μπαστουνάκι ( String Cheese)

Επιλέξτε ένα μπαστουνάκι τυρί μοτσαρέλα, έχει μόνο 85 θερμίδες και 6,7 γραμμάρια πρωτεΐνη.

1/2 φλιτζάνι πλιγούρι βρόμης

Μια μερίδα ½ φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης μαγειρεμένο σε νερό περιέχει μόλις 83 θερμίδες. Για έξτρα γεύση προσθέστε λίγη κανέλα.

μια χούφτα αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε.Λάβετε υπόψη ότι μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει 172 θερμίδες, επομένως καλό είναι να τα καταναλώνετε με μέτρο για να παραμείνετε εντός του ορίου των 100 θερμίδων.

amigdala.jpg

1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το κράνμπερι έχει μόλις 46 θερμίδες και ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά ενυδατικό αφού η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το εντυπωσιακό 90%.

Ένα από τα βασικότερα συστατικά που μας δίνει το κράνμπερι είναι η βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των συνδετικών ιστών του σώματος και των οστών και ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού ώστε να μας προστατεύσει από τις λοιμώξεις.

8 baby καρότα με 1 κουταλιά της σούπας ντιπ

Οκτώ ωμά baby καρότα έχουν μόλις 42 θερμίδες. Συνδυάστε τα με μια κουταλιά της σούπας χούμους (30 θερμίδες), που προσφέρει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και υγιή λιπαρά και θα έχετε ένα μοναδικό σνακ.

1 φέτα σταφιδόψωμο

Το σταφιδόψωμο ( μια φέτ) είναι ένα υγιεινό πρωινό σνακ με μόλις 80 θερμίδες Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ξηρών καρπών και απογειώστε τη γεύση.

paidi-dimitriaka-1.jpg

1 φλιτζάνι δημητριακά

Ξεκινήστε τη μέρα σας με δημητριακά κατά προτίμηση ολικής άλεσης. 'Ενα φλιτζάνι περιέχει περί τις 104 θερμίδες ( προσοχή στην ποσότητα).

Smoothie με σπανάκι και μούρα

Η καλή μέρα ξεκινά με ένα υγιεινό smoothie. Αναμείξτε μια χούφτα κατεψυγμένο σπανάκι (περίπου 32 θερμίδες ανά ½ φλιτζάνι), 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη σπιρουλίνα (περίπου 7 θερμίδες ), ένα ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα ( 38 θερμίδες ) και 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ( 37 θερμίδες ).

1 έως 2 φλιτζάνια φρέσκο πεπόνι

Το πεπόνι είναι χαμηλό σε θερμίδες, με το ένα φλιτζάνι να δίνει μόλις 64 θερμίδες, δεν έχει καθόλου χοληστερόλη, περιέχει όμως αρκετή φυσική ζάχαρη και ως εκ τούτου η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος σας.

1/3 φλιτζάνι φασόλια Edamame

Tα φασόλια Edamame είναι πράσινα φασολάκια στο λοβό του φυτού της σόγιας.Αποτελεί ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους και όσους προσέχουν τη διατροφή τους λόγω των λίγων λιπαρών και της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεϊνη σόγιας.

pop-corn-ofeli-gia-paidia-1.jpg

3 φλιτζάνια ποπ κορν χωρίς αλάτι και βούτυρο

Με μόλις 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι, το μη βουτυρωμένο ποπ κορν είναι μια καλή και υγιεινή επιλογή για βραδινό σνακ.

ωμά λαχανικά και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Ranch με χαμηλά λιπαρά

Το ψιλοκομμένο μπρόκολο ( 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι ), το σέλινο ( 9 θερμίδες ανά μεγάλο κοτσάνι ) και οι πράσινες πιπεριές σε φέτες ( 18 θερμίδες ανά φλιτζάνι ), είναι απλά αλλά τραγανά σνακ που μπορείτε να απολαύσετε σε αφθονία.

2 κουταλιές της σούπας χούμους

Το χούμους είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και τα λαχανικά έχουν φυτικές ίνες, γεγονός που τα κάνει - σε συνδυασμό - ένα χορταστικό σνακ.

μικρό Latte με άπαχο γάλα

Πιείτε το latte σας με άπαχο γάλα και παραλείψτε τυχόν σιρόπι ή ζάχαρη για να μειώσετε τις θερμίδες.

1/2 φλιτζάνι τυρί cottage με αγγούρια

Το τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά έχει 90 θερμίδες σε μια μερίδα ½ φλιτζανιού. Συνδυάστε το με ½ φλιτζάνι αγγούρι με 9 θερμίδες και έχετε ένα ενυδατικό και χορταστικό σνακ.

giaourti.jpg

½ φλιτζάνι γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, τα οποία είναι σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών, αλλά και σε προβιοτικά , τα οποία προάγουν την υγεία του εντέρου.

Πηγή: everydayhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved