Μαμά και διατροφή: Συνδυασμοί τροφών που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, ορισμένοι συνδυασμοί τροφών μπορεί να σας βοηθήσουν

Μαμά και διατροφή: Συνδυασμοί τροφών που βοηθούν στην απώλεια βάρους
Bigstock

Μια σωστά ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση είναι ο πλέον υγιεινός τρόπος να χάσετε κιλά.

Εξίσου σημαντικό είναι να ξέρετε τι είδους τροφές μπορείτε να τρώτε συνδυαστικά για να μπορεί ο οργανισμός να απορροφά όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς να προκαλούν προβλήματα βάρους, καούρας ή φουσκώματος.

Σύμφωνα με το webmd.com, οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών είναι οι ακόλουθοι:

Αβοκάντο με σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Μια σαλάτα με σπανάκι ή λάχανο είναι χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί να μην είναι χορταστική. Προσθέστε λοιπόν λίγο αβοκάντο το οποίο βοηθά το σώμα να απορροφήσει τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

avocado-paidia-ofeli-2.jpg

Κοτόπουλο με πιπέρι καγιέν

Το στήθος κοτόπουλου είναι γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Περιέχει 27 γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερες από 150 θερμίδες. Σε συνδυασμό με πιπέρι καγιέν θα πεινάτε λιγότερο.

Πλιγούρι βρόμης με καρύδια

Η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να διασπάσει τις φυτικές ίνες, επομένως επιβραδύνει την πέψη και καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι σας. Το πλιγούρι βρόμης σε συνδυασμό με τα καρύδια είναι μια καλή επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό.

Σούπα με φασόλια και λαχανικά

Προσθέστε μια σούπα λαχανικών και φασόλια στο μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα. Το υγρό γεμίζει το στομάχι σας, αφήνοντας λιγότερο χώρο για τροφές με υψηλότερες θερμίδες.

sidagi-brokolo.jpg

Μπριζόλα με μπρόκολο

Το βοδινό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο ενώ μπρόκολο σε βιταμίνη C . Ένα μισό φλιτζάνι μπρόκολο προσφέρει το 65% όλης της βιταμίνης C που χρειάζεστε την ημέρα.

Σολομός με γλυκοπατάτα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά του σολομού μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε σωματικό λίπος. Τον συνοδεύετε με μια ψητή γλυκοπατάτα για ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα.

Μανιτάρια με μοσχαρίσια μπιφτέκια

Μπορείτε να φάτε μπιφτέκια και να χάσετε βάρος, ωστόσο το κλειδί είναι να αντικαταστήσετε τουλάχιστον το 50% του κρέατος με ψιλοκομμένα ή αλεσμένα μανιτάρια. Τα μανιτάρια μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά, κάτι που βοηθά στον έλεγχο της επιθυμίας για φαγητό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved