Διατροφή για μαμάδες: Πέντε τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας

Με αυτές τις τροφές θα μειώσετε το αίσθημα της πείνας και θα νιώθετε για περισσότερες ώρες χορτάτες.

Διατροφή για μαμάδες: Πέντε τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας
Bigstock

Αν συχνά νιώθετε πόνο στο στομάχι σας, ειδικά στην πάνω αριστερή πλευρά, σκεφτείτε, πριν ανησυχήσετε, μήπως είναι από την πείνα.

Πιθανόν αν πεινάτε ή είναι ώρες το στομάχι σας άδειο, να αισθάνεστε έντονες συσπάσεις.

Οι συσπάσεις αυτές μπορεί να είναι ένδειξη ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Η διατροφολόγος Lovneet Batra, σε μια ανάρτηση της στο Instagram, εξήγησε πώς ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το αίσθημα πείνας.

Ποια είναι αυτά:

amigdala.jpg

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, υγιών λιπαρών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών, και αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας. Σύμφωνα με την διατροφολόγο, τα αμύγδαλα μειώνουν το αίσθημα πείνας και παράλληλα δρουν ευεργετικά για την υγεία.

Καρύδα

Είναι ένα εξαιρετικό σνακ για να περιορίσετε την πείνα σας καθώς και να κάψετε το σωματικό λίπος πιο γρήγορα. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι αρκετά υψηλή, επομένως μπορεί να ενισχύσει την πληρότητα και να σας αποτρέψει από την υπερκατανάλωση τροφής ή το τσιμπολόγημα.

ladi-karidas.jpg

Φύτρα ραπανάκι

Πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, τα φύτρα ραπανάκι θεωρούνται ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ, ειδικά για πρωινό. Καθώς η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί, μειώνει μόνο τα επίπεδα της ορμόνης της πείνας και ενδεχομένως σας βοηθά να τρώτε λιγότερο.

Βουτυρόγαλα

Το βουτυρόγαλα και άλλα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ, περιέχουν μόρια που μειώνουν την παραγωγή χοληστερόλης και άλλων επικίνδυνων λιπιδίων στο αίμα. «Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και πρωτεΐνες επηρεάζει την όρεξη και την πρόσληψη ενέργειας», αναφέρει η Lovneet Batra.

kalokairina-smoothies-apwleia-varous.jpg

Χυμός λαχανικών με λιναρόσπορο

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα λαχανικά, ανακατέψτε τα και φτιάξτε ένα δροσιστικό χυμό. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε όλα τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές ίνες που περιέχουν και είναι πολύτιμες για τον οργανισμό σας. Ο χυμός λαχανικών κρατά επίσης υπό έλεγχο την υγεία του εντέρου σας. Μπορείτε να προσθέσετε μια δόση υγιεινών λιπαρών με μια κουταλιά της σούπας καβουρδισμένου λιναρόσπορου.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved