Tips που μπορείς να κάνεις σήμερα για μια πιο χαρούμενη ζωή

Απλές συμβουλές για μια πιο χαρούμενη ζωή

Tips που μπορείς να κάνεις σήμερα για μια πιο χαρούμενη ζωή
Photo by Ivana Cajina on Unsplash

Η ευτυχία είναι μια καθημερινή μάχη με τον εαυτό μας. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι, άλλοι σοβαροί και άλλοι λιγότερο σοβαροί, που την απειλούν. Τι μπορείς να κάνεις;

Να μη ξεχνάς το πλάνο σου. Να επιδιώκεις να είσαι χαρούμενη. Παρακάτω σου έχουμε μια μικρή λίστα με τι μπορείς να κάνεις για να έχεις χαμόγελο στα χείλη. Υπάρχουν άλλα τόσα, αλλά αυτή είναι μια καλή αρχή.

Tips για μια πιο χαρούμενη ζωή

Κάνε διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι ταξίδι, μοναδικό και ανεπανάληπτο που πρέπει να το βιώσεις για να το κατανοήσεις. Είναι προσωπική εμπειρία, πολύτιμη και ανεξάντλητη που μας συνδέει με την πηγή της γαλήνης.

Είναι μάθημα ζωής, γιατί μας ανοίγει καινούργια μονοπάτια που οδηγούν στην εσωτερική πληρότητα. Είναι πολύτιμο εργαλείο, γιατί μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά αλλά και την υγεία μας.

Διάβασε περισσότερα βιβλία

Προσπάθησε να διαβάζεις τουλάχιστον ένα βιβλίο τον μήνα. Η ανάγνωση, καταφέρνει να σε κάνει να εστιάσεις στη φαντασία σου και να ταξιδέψεις νοητικά. Σε χαλαρώνει, σε γεμίζει γνώση και σε εμπνέει.

Προκάλεσε το γέλιο

Βάλε στόχο κάθε μέρα να κάνεις τρεις ανθρώπους να γελάσουν. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις ότι προσφέρεις αλλά θα κερδίσεις και εσύ χαμόγελα, γιατί ως γνωστόν είναι μεταδοτικό.

Πες ευχαριστώ

Το να δείχνεις ευγνωμοσύνη είναι μεγάλη υπόθεση. Σε κρατάει ευτυχισμένη. Είτε είναι πράξη, είτε είναι ένα απλό ευχαριστώ, είτε συνοδεύεται από ένα φιλί στο παιδί σου, στη γάτα σου, ή στον σύντροφό σου. Θα νιώσεις καλυτερα, με την χαρά που θα δώσεις σε κάποιον που αγαπάς.

Κάνε γυμναστική

Η θετική διάθεση που πηγάζει από την άσκηση, η αυξανόμενη αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση του ατόμου αποτελούν στοιχεία για την παραγωγή σωματικής και ψυχολογικής ενέργειας.

Θυμήσου ότι έχεις ευθύνη

Μην περνάς τις μέρες σου κατηγορώντας άλλους για την άσχημη ψυχολογία σου ή για τις συμφορές που σε έχουν βρει. Έχεις ευθύνη για την ευτυχία σου και μπορείς να αλλάξεις πράγματα, όσο κι αν σου φαίνεται ανέφικτο. Πίστεψε στον εαυτό σου!

Με πληροφορίες από:mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved