Έξι βήματα για σωστή αναπνοή και λιγότερο άγχος

Μπορείτε να μάθετε να αναπνέετε καλύτερα;

Έξι βήματα για σωστή αναπνοή και λιγότερο άγχος

Η αναπνοή είναι μια ακούσια ενέργεια, αλλά μπορείτε τη βελτιώσετε. Όταν αναπνέετε με ισορροπημένο ρυθμό, διατηρείτε υγιή επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σας.

Μπορείτε να μάθετε πώς να επιταχύνετε τις εισπνοές και τις εκπνοές σας για να χαλαρώσετε και να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Δείτε μερικά απλά tips για μια καλύτερη αναπνοή

Αναπνεύστε από τη μύτη σας

Οι μικροσκοπικές τρίχες και η βλέννα, μέσα στη μύτη σας βοηθούν να φιλτράρετε τη σκόνη που θα μπορούσε να ερεθίσει τους πνεύμονές σας.

Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής

Μπορείτε να μάθετε νέους τρόπους αναπνοής. Η απλή πρακτική της εστιασμένης αναπνοής μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος.

Μόλις λίγα λεπτά βαθιάς, σταθερής εισπνοής και εκπνοής εκπαιδεύουν το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο διαχειρίζεται λειτουργίες όπως ο καρδιακός σας ρυθμός. Η προπόνηση με αργή, σκόπιμη αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος.

anapnoi

Εναλλαγή πλευρών

Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να κλείσετε το ένα ρουθούνι ενώ αναπνέετε από το άλλο και μετά αλλάξτε το. Κλείστε το άλλο ρουθούνι με τον δείκτη σας και αναπνεύστε ξανά.

Ανάμεσα σε κάθε αλλαγή, πιέστε για λίγο και τις δύο πλευρές να κλείσουν. Κάντε το αυτό για πέντε λεπτά. Αυτή η άσκηση, μαζί με τη βαθιά αναπνοή, μπορεί να έχει υγιή αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό σας ρυθμό.

Κοιμηθείτε σωστά για να αναπνέετε καλύτερα

Η θέση σας στο κρεβάτι θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της δύσπνοιας. Ξαπλώστε στο πλάι με ένα μαξιλάρι να στηρίζει το κεφάλι σας και ένα άλλο ανάμεσα στα πόδια σας. Αν προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα, τοποθετήστε το ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας και το άλλο κάτω από τα λυγισμένα γόνατά σας.

Γελάστε δυνατά

Εδώ είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ασκήσετε τους πνεύμονές σας ώστε να παραμείνουν υγιείς: Γελάστε! Το πολύ γέλιο στην κοιλιά αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων σας και δουλεύει τους μυς της κοιλιάς σας. Μια καλή περίοδος φουσκώματος καθαρίζει επίσης τον αέρα από τους πνεύμονές σας, και αφήνει τον καθαρό αέρα να εισέλθει.

Πιείτε νερό

Μείνετε ενυδατωμένοι για να αναπνέετε καλύτερα. Η κατανάλωση άφθονου νερού ή άλλων υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας διατηρεί υγιείς τις βλεννώδεις μεμβράνες που επενδύουν το εσωτερικό των πνευμόνων σας.

Με πληροφορίες από:webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved