Πώς μια κουρασμένη μαμά θα διατηρήσει την ψυχική της ηρεμία το καλοκαίρι

Xρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε την ψυχική σας ηρεμία τώρα το καλοκαίρι, με τα παιδιά όλη μέρα στο σπίτι!

Πώς μια κουρασμένη μαμά θα διατηρήσει την ψυχική της ηρεμία το καλοκαίρι

Το καλοκαιρινό διάλειμμα μπορεί να είναι μια προσαρμογή για μια οικογένεια, ειδικά για μια μαμά της οποίας οι συνήθειες έχουν διαταραχθεί με τα παιδιά που είναι πλέον σπίτι από και όχι στο σχολείο.

Ωστόσο, το να έχεις παιδιά στο σπίτι θα αλλάξει πολύ περισσότερο το πρόγραμμα και την ρουτίνα σας από όσο νομίζετε.

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς να τα βγάλετε πέρα το καλοκαίρι μέσα σε όλη την τρέλα. Εμείς σας βρήκαμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε την ψυχική σας ηρεμία!

Μην αλλάζετε στα παιδιά σας το ωράριο του ύπνου τους

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι η ίδια ώρα ύπνου που έχουν τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στην πραγματικότητα, με την ημέρα να έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, είναι αδύνατο να κοιμηθούν τα παιδιά την ίδια ώρα που κοιμούνται τον χειμώνα που νυχτώνει νωρίς.

Είναι θέμα συνέπειας. Βεβαιωθείτε ότι το κάθε παιδί σας πηγαίνει για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Το ίδιο φυσικά προσπαθήστε να κάνετε και στην αφύπνιση του, να ξυπνάει δηλαδή πάνω κάτω την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Κάντε λιγότερα

Σοβαρά. Ό,τι κι αν σκέφτεστε να προγραμματίσετε, πάρτε την απόφαση να προγραμματίσετε λιγότερο πράγματα για να σας μένει χρόνος για εσάς.

Βρείτε χρόνο για απλή διασκέδαση

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι φανταχτερό για να διασκεδάσετε. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο να κάνετε ένα αφρόλουτρό ακούγοντας μουσική!

Βγείτε έξω

Βρείτε χρόνο για να βγείτε έξω κάθε μέρα, κάντε μια βόλτα σε ένα πάρκο, σε μια παραλία, σε κούνιες, σε πλατείες, σε πεζόδρομους. Εξάλλου, τα παιδιά σας θα είναι πιο κουρασμένα στο τέλος της ημέρας!

Γίνετε τουρίστες στην πόλη σας

Εάν ακόμη δεν έχετε φύγει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορείτε βέβαια να ανακαλύψετε νέα μέρη ακόμα και στην ίδια σας την πόλη. Σίγουρα υπάρχουν αξιοθέατα, μουσεία και πόσα ακόμη που δεν έχετε δει και μπορείτε να επισκεφθείτε οικογενειακώς.

Διοργανώστε θεματικές βραδιές στο μπαλκόνι

Τα παιδιά ακολουθούν ένα πρόγραμμα και μία ρουτίνα και το καλοκαίρι, αυτό είναι σίγουρα πιο ευέλικτο και χαλαρό σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Απολαύστε τα βράδια σας στο μπαλκόνι διοργανώνοντας θεματικές βραδιές, όπως βραδιά παιχνιδιού, βραδιά ποπ κορν, βραδιά θερινού σινεμά κ.α..

Με πληροφορίες από: www.theintentionalmom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved