Θάλασσα: Τα οφέλη της στην ψυχική μας υγεία

Πώς η θάλασσα γιατρεύει την ψυχή, το μυαλό και το σώμα μας.

Θάλασσα: Τα οφέλη της στην ψυχική μας υγεία
Photo by Ivan Jevtic on Unsplash

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε εύκολα να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι η θάλασσα έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ευεξία μας. Το να περνάμε χρόνο δίπλα στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας και να μας κάνει να νιώσουμε πραγματικά πιο ζωντανοί.

Είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους μας αρέσει να περνάμε τις διακοπές μας δίπλα στη θάλασσα, και επιλέγουμε τα ελληνικά νησιά μας, με τα απίστευτα νερά τους.

Υπάρχει κάτι απερίγραπτα χαλαρωτικό και ευχάριστο στο να βυθίζονται τα πόδια μας στην απαλή άμμο ή στο δροσερό νερό. Ο συνδυασμός ήλιου, θάλασσας και άμμου είναι η πιο φυσική και εύκολα προσβάσιμη μορφή θεραπείας, που έχουμε στη διάθεσή μας ως ανθρώπινα όντα.

Από την αρχαιότητα γνωρίζαμε τις θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας, και τη μυστηριώδη έλξη που έχουμε στην παραλία.

thalassa

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Οφέλη για την υγεία

«Η θάλασσα γιατρεύει όλες τις ασθένειες». – Πλάτωνας

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το νερό της θάλασσας βοηθά στην ενίσχυση της κυτταρικής ανοσίας του σώματος με αξιοσημείωτους τρόπους. Ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων αυξάνεται από 5 έως 20 τοις εκατό μετά από μια βουτιά στη θάλασσα, και ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Το θαλασσινό νερό είναι φανταστικό για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αναιμία και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ενισχύει το σώμα ενάντια σε ιούς, χαμηλή άμυνα, βακτήρια και παθογόνα. Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται πραγματικά στη σύγχρονη ιατρική σε μεγάλη κλίμακα. Το αίμα μας έχει ένα επιπλέον μόριο σιδήρου ενώ το θαλασσινό νερό έχει ένα επιπλέον μόριο μαγνησίου, και εκτός από αυτό, όλα τα μόρια είναι πανομοιότυπα.

Φάρμακα με βάση τη θάλασσα έχουν αναπτυχθεί για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων, που εκτείνονται από τον χρόνιο πόνο έως τους όγκους.

Βελτιώνει το δέρμα, τις φλεγμονές και τις λοιμώξεις

Το αλάτι είναι φυσικά αντιβακτηριδιακό και ως εκ τούτου βοηθά αμέσως να επουλωθούν τυχόν γρατζουνιές, κοψίματα, πληγές ή ερεθισμοί του δέρματος. Το αλμυρό νερό περιέχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα που επιτρέπουν στις πληγές να επουλώνονται με ταχύτερο ρυθμό και να μειώνουν το πρήξιμο και την ερυθρότητα που σχετίζονται με την ακμή ή άλλες ατέλειες του δέρματος.
Βελτιώνει τον ύπνο

Οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες που αναστέλλουν τον ύπνο - το άγχος, η σωματική ενέργεια, ο πόνος, οι ορμονικές ανισορροπίες και η κατάθλιψη - αντιμετωπίζονται όλα από τον χρόνο που περνάμε στη θάλασσα.

Βοηθά στη διαχείριση του πόνου

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το θαλασσινό αλάτι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων και του πόνου που εμφανίζεται με την αρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Με πληροφορίες από: escapehaven.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved