Σημαντικές συμβουλές ψυχικής ευεξίας για τις νέες μαμάδες

  • Η φροντίδα του εαυτού σας, σωματικά και συναισθηματικά, είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του μωρού σας
  • Έξι πολύτιμες συμβουλές ευεξίας
Σημαντικές συμβουλές ψυχικής ευεξίας για τις νέες μαμάδες
Φωτογραφία από τον χρήστη Yan Krukov στο Pexels

Η μητρότητα είναι μια μεγάλη μετάβαση και η φροντίδα ενός μωρού είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης χωρίς ρεπό, χωρίς εγχειρίδιο οδηγιών και συχνά πολύ μικρή ενημέρωση!

Η φροντίδα του εαυτού σας, σωματικά και συναισθηματικά, είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του μωρού σας.

Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές μας για να διασφαλίσετε ότι η ψυχική σας ευεξία παραμένει στην κορυφή της λίστας σας:

1. Κάνε ένα πράγμα κάθε μέρα μόνο για σένα

Ίσως είναι ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή η ακρόαση του αγαπημένου σας τραγουδιού. Ό,τι φέρνει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, βρείτε χρόνο να το κάνετε καθημερινά!

2. Μάθετε να λέτε όχι

Ένας φίλος θέλει να πάτε για καφέ ή ποτό, αλλά εσείς προτιμάτε να κοιμηθείτε; Απλά πείτε όχι. Αυτό που θέλετε και χρειάζεστε είναι το πιο σημαντικό, επομένως βάλτε πρώτα τον εαυτό σας και τις ανάγκες του μωρού σας και τις δικές σας. Ακούστε το σώμα σας και αν έχετε ανάγκη για ξεκούραση, μην πιέσετε τον εαυτό σας για κοινωνικές συναναστροφές. Μην αγχώνεστε, όποιος πραγματικά είναι φίλος σας και σας αγαπάει θα το σεβαστεί απόλυτα.

euexia ginaika

Photo by Darius Bashar on Unsplash

3. Βγείτε από το σπίτι

Αρχικά, μπορεί να μην αισθάνεστε έτοιμοι να φύγετε από το σπίτι σας, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, είναι καλή ιδέα να βγείτε έξω, ακόμα κι αν είναι μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάθε μέρα. Κρατήστε μια τσάντα γεμάτη πάνες και με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί το μωρό σας, συμπεριλαμβανομένου ενός σνακ για εσάς, και όταν ο καιρός είναι καλός, κάντε μια όμορφη βόλτα στη φύση.

Το να βγείτε μόνοι σας είναι επίσης εξαιρετικό για την ψυχική σας υγεία. Εάν έχετε υποστήριξη στο σπίτι, και μπορεί κάποιος να προσέχει το μωρό σας για μερικές ώρες, μην διστάσετε να κάνετε μια βόλτα, να πάτε να περπατήσετε, ή να πάτε για ψώνια, ή ότι άλλο σας κάνει χαρούμενες. Μην νιώθετε ενοχές που θα αποχωριστείτε το παιδί σας για λίγη ώρα, γιατί κάθε μωρό είναι ευτυχισμένο όταν είναι και η μαμά του.

4. Περιορίστε τον χρόνο σας στα social media

Το Facebook, το Instagram και το Pinterest είναι εξαιρετικά εθιστικά. Αλλά θυμηθείτε, ότι αυτό που βλέπετε είναι εξαιρετικά επιμελημένο, κανείς δεν δημοσιεύει φωτογραφίες του στις κακές του στιγμές. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και επικεντρωθείτε στο δικό σας ταξίδι με το μωρό σας.

5. Βρείτε δίκτυο υποστήριξης

Επικοινωνήστε με άλλες μαμάδες με μωρά παρόμοιας ηλικίας, με σκοπό να ανταλλάξετε εμπειρίες και γνώσεις. Το να έχετε κάποιον να μιλήσετε με τον οποίο ασχολείται με παρόμοια θέματα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν είστε μόνες.

6. Αναγνωρίστε τα σημάδια της επιλόχειας κατάθλιψης

Η επιλόχεια κατάθλιψη επηρεάζει ένα μικρό ποσοστό των νέων μαμάδων. Τα σημάδια περιλαμβάνουν: απώλεια ενδιαφέροντος για συνήθεις δραστηριότητες, αίσθημα ανικανότητας ή ενοχής, άγχος και κρίσεις πανικού.

Η μεταγεννητική κατάθλιψη είναι μια πραγματική και θεραπεύσιμη πάθηση, επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με τη μαία, το γιατρό ή τον θεραπευτή σας, εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε βοήθεια.

Πηγή: healthnavigator.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved