Τι να λες όταν δεν αγαπάς το σώμα σου μετά τον τοκετό

  • Ήσουν εκεί - Σου έχει συμβεί
  • Εννιά φράσεις που πρέπει να λέτε στον εαυτό σας μετά τον τοκετό
Τι να λες όταν δεν αγαπάς το σώμα σου μετά τον τοκετό
Bigstock

Απέκτησες το μωρό σου και τώρα είσαι έτοιμη να φορέσεις τα αγαπημένα σου ρούχα, εκείνα που φόραγες και πριν γίνεις μαμά. Πρώτα, δοκιμάζεις ένα πουκάμισο. Είναι λίγο πιο σφιχτό από πριν και νιώθεις την αυτοπεποίθησή σου να μειώνεται. Έπειτα, δοκιμάζεις τα κολάν σου και δεν σου κάνουν επίσης. Είναι πολύ σφιχτά γύρω από τους μηρούς σου και δεν μπορείς να τα τραβήξεις μέχρι τη μέση σου χωρίς να χάσεις την αναπνοή σου. Φουσκώνεις, ξεφουσκώνεις και η αυτοπεποίθησή σου, φτάνει στα πατώματα.

soma meta ton toketo thetikes fraseis 1

Photo by Sinitta Leunen on Unsplash

Ήσουν εκεί; Σου έχει συμβεί;

Αυτό μπορεί να μην είναι έκπληξη για εσένα, αλλά οι περισσότερες μαμάδες θλίβονται και ξεφυσάνε όταν πιστεύουν ότι κάποιες εβδομάδες μετά τον τοκετό μπορούν να μπουν ξανά στα παλιά τους ρούχα.

Αν ωστόσο νιώθεις άσχημα που τα ρούχα σου δεν σου κάνουν. Που το τζιν σου δεν κουμπώνει. Που το φόρεμα δεν σε κολακεύει, υπάρχουν φράσεις για να αντικαταστήσεις με αυτές, τις άσχημες σκέψεις που κάνεις. Πώς θα διδάξεις στα παιδιά σου την αξία της ενδυνάμωσης αν δεν την ασκείς εσύ η ίδια;

Ακολουθούν εννέα φράσεις που πρέπει λες στον εαυτό σου όταν κάνεις άσχημες σκέψεις για το κορμί σου.

Εννιά φράσεις που πρέπει να λέτε στον εαυτό σας μετά τον τοκετό

soma meta ton toketo thetikes fraseis 4

Photo by Womanizer Toys on Unsplash

"Το πώς είμαι με τα ρούχα δεν καθορίζει το ποια είμαι στην πραγματικότητα"

Είσαι μοναδική ανεξάρτητα από το μέγεθος των ρούχων σου.

"Μου επιτρέπεται να μου αρέσω όπως είμαι τώρα ακόμη και αν δεν έχω το ιδανικό βάρος ή τον ιδανικό σωματότυπο"

Σου επιτρέπεται να είσαι ΟΚ με το πώς είσαι. Μην πιέζεις τον εαυτό σου και μην επιτρέπεις κανέναν να σου ασκεί κριτική για το πώς είσαι. Βρες τρόπους να αγαπήσεις το νέο σου κορμί.

"Νιώθω διαφορετικά για το σώμα μου σήμερα και αυτό είναι εντάξει!"

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν θα νιώθεις υπέροχα με το σώμα σου κάθε μέρα, μετά τον ερχομό του μωρού σου. Θα έχεις κακές μέρες και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Το σημαντικό είναι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να θέλει πίσω το παλιό του σώμα, ενώ ταυτόχρονα τιμάς το νέο σου σώμα.

"Νιώθω δυνατή αυτή τη στιγμή"

Οι επιβεβαιώσεις είναι απίστευτα ισχυρές. Είναι σημαντικό να αντικαταστήσεις τις κακές σκέψεις με θετικές σκέψεις και φράσεις που θα κάνεις για τον εαυτό σου.

"Είμαι περήφανη για όσα έχω περάσει και ό,τι έχω δημιουργήσει"

Είσαι μια εξαιρετική γυναίκα. Δημιούργησες μια ζωή μέσα σε αυτό το όμορφο σώμα σου και θα πρέπει να το γιορτάζεις όσο πιο συχνά γίνεται.

"Τι επιλογές πρέπει να κάνω σήμερα;"

Η ζωή μας είναι γεμάτη με αποφάσεις που κλινόμαστε να πάρουμε καθημερινά.

"Θα απολαύσω το τώρα"

Επικεντρώσου στην παρούσα στιγμή και πρόσεξε το μέρος και το χώρο στον οποίο βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή. Μην σκέφτεσαι το παρελθόν και μην προσπαθήσεις να οραματιστείς το μέλλον. Αγκάλιασε το τώρα.

"Είναι εντάξει να μην είμαι εντάξει αυτή τη στιγμή"

Είναι εντάξει να μην είσαι καλά, μαμά. Το να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να έχουμε κακές μέρες, θα μειώσει την πίεση που νιώθουμε διαρκώς μέσα στην ημέρα.

"Ποιος θα με υποστηρίξει;"

Δώσε στον εαυτό σου χρόνο και χώρο για να επεξεργαστεί τι χρειάζεσαι και ποιος ή τι μπορεί να σε βοηθήσει. Το να μπορείς να αναγνωρίσεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια/υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας τους μήνες μετά τον τοκετό.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved