Το ευ ζην της μαμάς: Απλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά

  • (Πολύ) πρωινό ξύπνημα
  • Άφησε το τηλέφωνο στην άκρη
  • Αφιέρωσε χρόνο στο κάθε παιδί ξεχωριστά
  • Κάνε focus στο παρόν
  • Κράτα ημερολόγιο
  • Κάνε pampering στον εαυτό σου
  • Φτιάξε λίστα με όλες σου τις υποχρεώσεις
Το ευ ζην της μαμάς: Απλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά

Κανείς δεν είπε ότι το να είσαι μαμά είναι εύκολο. Η μητρότητα είναι γεμάτη προκλήσεις και από τις πιο δύσκολες είναι η έλλειψη χρόνου. Για μία μαμά οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι ποτέ αρκετές. Η λίστα με τις υποχρεώσεις δεν τελειώνει ποτέ, όμως μέσα σε αυτό το χάος και τους έντονους ρυθμούς μερικές απλές καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σε βοηθήσουν να χαρείς την κάθε στιγμή της μητρότητας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

(Πολύ) πρωινό ξύπνημα

Για κάποιους το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο, όμως αξίζει τον κόπο. Σύμφωνα με το Motherly, το να ξυπνάς ακόμα και ένα τέταρτο νωρίτερα πριν ξυπνήσουν τα παιδιά θα σε βοηθήσει να ξεκινήσει τη μέρα σου… με το δεξί. Ακόμα και αν το μόνο που θα κάνεις είναι να μείνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι, να πιεις με ηρεμία τον πρωινό σου καφέ ή να τελειώσεις εκείνο το κεφάλαιο στο βιβλίο που έχεις αφήσεις εδώ και μέρες.

Άφησε το τηλέφωνο στην άκρη

Η τεχνολογία έχει κυριεύσει τις ζωές μας και δεν δυσκολεύονται μόνο τα παιδιά να αφήσουν κινητά και ηλεκτρονικά παιχνίδια στην άκρη. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς. Σκέψου, πόσες φορές έχει τύχει να κάθεσαι στον καναπέ χαζεύοντας το timeline σου στα social media ενώ τα παιδιά παίζουν παραδίπλα;

mama koinwnika mesa 2

Αφιέρωσε χρόνο στο κάθε παιδί ξεχωριστά

Καλές οι οικογενειακές δραστηριότητες που κάνετε όλοι μαζί, είναι όμως σημαντικό να αφιερώνεις έστω και λίγο χρόνο στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Ακόμα και το διάβασμα ενός παραμυθιού δέκα λεπτά, ένα παιχνίδι αρκεί.

Κάνε focus στο παρόν

Σίγουρα και εσύ πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται το μέλλον. Όταν το παιδί πάει σχολείο, όταν μπει στην εφηβεία, όταν, όταν, όταν... Φόβοι, ανησυχίες, προσδοκίες, όλα ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο. Δεν είναι κακό να έχει πλάνο και να είσαι προνοητική, αρκεί οι σκέψεις αυτές να μην σου στερούν τη χαρά και την απόλαυση της στιγμής.

Κράτα ημερολόγιο

Η καταγραφή συναισθημάτων, σκέψεων και εμπειριών είναι μία λυτρωτική διαδικασία για πολλούς και ίσως δοκιμάζοντάς την, να δεις ότι σε βοηθάει. Ο ελεύθερος χρόνος σου είναι σίγουρα περιορισμένος, μήπως όμως αξίζει να αφιερώσεις δέκα λεπτά πριν τον ύπνο για να αποτυπώσεις όλα όσα σκέφτεσαι στο χαρτί; Food for thought.

Κάνε pampering στον εαυτό σου

Μην ξεχνάς εσένα. Δεν είσαι μόνο μαμά, είσαι και γυναίκα. Είσαι άνθρωπος και έχεις ανάγκες και επιθυμίες. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να κάνεις κάτι που σε χαλαρώνει. Το αξίζεις άλλωστε.

Φτιάξε λίστα με όλες σου τις υποχρεώσεις

Εάν και εσύ νιώθεις χαωμένη με όλα όσα πρέπει να κάνεις μέσα σε ένα 24ωρο, μία to-do λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Θα βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη και δεν θα αγχώνεσαι μήπως κάτι ξεχάσεις.

Με πληροφορίες από moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved