Yoga για εγκύους

  • Yoga για εγκύους - Οφέλη
  • Yoga στάσεις για μέλλουσες μαμάδες
  • Yoga στάσεις που πρέπει να αποφύγετε κατά την εγκυμοσύνη
Yoga για εγκύους

Ακριβώς επειδή είστε έγκυος δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε την άσκηση. Η κίνηση κατά τη διάρκεια της κύησης είναι πραγματικά σημαντική. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασφαλής άσκηση μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο στην πλάτη, την κατάθλιψη, την υπερβολική αύξηση βάρους και πολλά άλλα - φροντίστε όμως πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Εξετάστε τις κινήσεις χαμηλής έντασης, όπως αυτές που προσφέρει η προγεννητική γιόγκα. Η γιόγκα έχει πολλά οφέλη για την υγεία - ειδικά για τις εγκύους.

Yoga για εγκύους - Οφέλη

Η προγεννητική γιόγκα είναι ένα μάθημα προετοιμασίας για τον τοκετό που βοηθά τις έγκυες μαμάδες εστιάζοντας σε στάσεις που βοηθούν στην αύξηση της δύναμης, της ψυχικής σταθερότητας, της ευελιξίας και της αναπνοής. Παρακάτω είναι τα οφέλη της προγεννητικής γιόγκα:

Yoga στάσεις για μέλλουσες μαμάδες

Εάν έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας και είστε έτοιμες να ξεκινήσετε γιόγκα, τότε πάρτε ένα χαλάκι και ένα μπουκάλι νερό (μην ξεχάσετε να παραμείνετε ενυδατωμένες!). Η προγεννητική γιόγκα, η hatha yoga και η επανορθωτική γιόγκα είναι τα καλύτερα μαθήματα σε ένα στούντιο γιόγκα για εγκύους, οπότε ελέγξτε ποια στούντιο υπάρχουν στην περιοχή σας και επιβεβαιώστε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτού του είδους τις συνεδρίες.

Αν θέλετε να στρώσετε το χαλάκι γιόγκα στο σπίτι, τότε διαβάστε παρακάτω τρεις απλές και εύκολες στάσεις γιόγκα για να τις δοκιμάσετε μόνες σας.

Η στάση γάτας/αγελάδας


https://www.instagram.com/p/BzReNKZnSbW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η στάση γάτας/αγελάδας βοηθά με τον πόνο στην πλάτη και θα σας φανεί χρήσιμη κατά τον τοκετό. Στα τέσσερα, μπορείτε να τεντώσετε τη σπονδυλική στήλη εισπνέοντας και επεκτείνοντας την κοιλιά σας σαν αγελάδα και μετά εκπνέοντας και καμπυλώνοντας την πλάτη σας σαν γάτα.

Η στάση της θεάς


https://www.instagram.com/p/CNKQj4dp3KV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η στάση της θεάς θα σας βοηθήσει πολύ με την ισορροπία σας.

Η στάση βουνό


https://www.instagram.com/p/CZ4EEzpjHf4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η στάση βουνό βοηθά στην ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης και παρέχει κάποια αναγκαία ανακούφιση στην πλάτη σας.

Yoga στάσεις που πρέπει να αποφύγετε κατά την εγκυμοσύνη

Δεν είναι κάθε στάση γιόγκα ασφαλής για τις έγκυες μαμάδες και είναι σημαντικό να είστε ασφαλείς όταν ασκείστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, απευθυνθείτε στον γιατρό σας για καθοδήγηση ή οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Εάν ποτέ αισθάνεστε ζάλη ή άβολα, σταματήστε αμέσως να κάνετε αυτή τη στάση που κάνετε.

Ακολουθούν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της προγεννητικής γιόγκα.

  • Η καυτή γιόγκα, στην οποία το δωμάτιο θερμαίνεται στους 90 βαθμούς ή περισσότερο, είναι επικίνδυνη επειδή μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου.
  • Αποφύγετε στάσεις που τεντώνουν ή συστρέφουν τους κοιλιακούς μύες γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε δυσφορία, μυϊκό πόνο και τραυματισμό.
  • Μην κρατάτε τις πόζες για πολύ.
  • Μην κάνετε κεφαλές ή βάσεις στους ώμους.
  • Μην ξαπλώνετε ανάσκελα, καθώς μπορεί να ασκήσει πίεση στη μεγαλύτερη φλέβα του σώματός σας και να σταματήσει τη ροή του αίματος στη μήτρα σας.
  • Να έχετε πάντα υποστήριξη κατά τη διάρκεια στάσεων ισορροπίας.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved