Διατροφή για μαμάδες: Το γάλα βοηθάει ή όχι στην απώλεια βάρους;

  • Μπορεί το γάλα να οδηγήσει σε αύξηση βάρους;
  • Συμπέρασμα 
Διατροφή για μαμάδες: Το γάλα βοηθάει ή όχι στην απώλεια βάρους;

Πολλοί άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν μια διατροφή με λίγες θερμίδες, επιλέγουν light γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ωστόσο έρευνες που κατά καιρούς έχουν γίνει, έδειξαν ότι η κατανάλωση γάλακτος με λίγα λιπαρά είναι ανθυγιεινή ενώ αντίθετα τα λιπαρά του γάλακτος μας κάνουν καλό.

Μπορεί το γάλα να οδηγήσει σε αύξηση βάρους;

H απάντηση είναι όχι. Το γάλα δεν μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, στην πραγματικότητα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Το γάλα είναι υγιεινό και πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητη για την ανάπτυξη των οστών και των μυών. Περιέχει επίσης, αρκετή ποσότητα θρεπτικών συστατικών όπως ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνη Β12 και βιταμίνη D που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αύξηση του μεταβολισμού.

Επομένως, δεν βλάπτει η κατανάλωση γάλακτος σε περιορισμένη ποσότητα καθημερινά ακόμα κι αν κάνετε δίαιτα.

gala kai apoleia kilon

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη πριν από αρκετά χρόνια, οι άνθρωποι που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων έχασαν περισσότερο βάρος όταν κατανάλωναν τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων καθημερινά από εκείνους που απέφευγαν τα γαλακτοκομικά.

Αρκετές άλλες μελέτες έδειξαν επίσης ότι τα άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα πλούσια σε γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σε θέση να διαχειρίζονται καλύτερα το βάρος τους αφού χάσουν τα κιλά και έχουν επίσης μικρότερη περίμετρο μέσης. Επιπλέον, η κατανάλωση ασβεστίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη τύπου 2 και ακόμη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

gala kai apoleia kilon1

Συμπέρασμα

Δεν χρειάζεται να αποφύγετε το γάλα και τα γαλακτοκομικά εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Το γάλα είναι απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και ένα φλιτζάνι γάλα ή 250 ml καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργεια σας.

Μόνο εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να αποφεύγετε το γάλα. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα σόγιας και ξηρών καρπών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved