Διατροφή για μαμάδες: Τι μπορείτε να τρώτε όταν λαχταράτε ζάχαρη

  • Πώς να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για ζάχαρη
  • Όταν θέλετε απεγνωσμένα ζάχαρη, υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές.
  • Δείτε ποιες είναι αυτές
Διατροφή για μαμάδες: Τι μπορείτε να τρώτε όταν λαχταράτε ζάχαρη

Υπάρχουν στιγμές που θέλετε απεγνωσμένα κάτι γλυκό χωρίς να μπορείτε να αντισταθείτε.

Αυτή η σχέση…εξάρτησης με τη ζάχαρη απασχολεί πολύ κόσμο παρότι γνωρίζει τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει στην υγεία.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εναλλακτικές που θα σας βοηθήσουν είτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία για ζάχαρη είτε να τη μειώσετε.

ti na trote anti gia zaxari

Ας δούμε ποιες είναι αυτές

Φρούτα

Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα , λέει η Isabel Smith, RD .
Τα σμέουρα ή τα βατόμουρα , ο χουρμάς, τα μήλα, είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν αυτή τη λαχτάρα για γλυκό που έχετε.

Μέλι

Το μέλι αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης λόγω της πολύ γλυκιάς γεύσης του. Έχει επίσης πολλές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες γι' αυτό συστήνεται σε περίπτωση κρυολογήματος ή ίωσης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε σταδιακά τη ζάχαρη που βάζετε στον καφέ με μέλι μέχρι να συνηθίσετε τη γεύση του.

ti na trote anti gia zaxari4

Πρωτεΐνη

Το κλειδί είναι να συνδυάσετε τα φρούτα με την πρωτεΐνη. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ισορροπημένο το σάκχαρό σας.
Η αύξηση της πρωτεΐνης στη διατροφή κατά 25% μειώνει σημαντικά την επιθυμία για φαγητό ειδικά σε παχύσαρκους ενήλικες σύμφωνα με μελέτη . Ειδικότερα ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μείωσε την επιθυμία για επεξεργασμένα ζαχαρούχα τρόφιμα..

Νερό

Η δίψα και η αφυδάτωση συχνά συγχέονται με την πείνα και μπορεί να οδηγήσουν σε λαχτάρα για ζάχαρη. Η κατανάλωση άφθονου νερού έχει συσχετιστεί με μειωμένη επιθυμία για φαγητό. Καθιερώστε να πίνετε όσο περισσότερα νερό μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά όταν νιώθετε επιθυμία για γλυκό σνακ.

Λαχανικά

Καταπολεμήστε την επιθυμία για κάτι γλυκό, τρώγοντας μπαστουνάκια σέλινου με φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή αγγούρια, τα οποία είναι ενυδατικά. Επιπλέον, τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο περιέχουν θυλακοειδή - τα οποία σύμφωνα με έρευνα μπορεί να μειώσουν την επιθυμία για φαγητό. Η κατανάλωση περισσότερων θυλακοειδών μείωσε την επιθυμία των συμμετεχόντων για γλυκές τροφές, σύμφωνα με μια μελέτη του Αυγούστου 2015 στο Appetite.

ti na trote anti gia zaxari5

Τι άλλο αυξάνει την επιθυμία για ζάχαρη

Η παράλειψη γευμάτων αυξάνει την επιθυμία για γλυκό. Τρώτε λοιπόν σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως κάθε 3 έως 4 ώρες.
Επίσης, η έλλειψη ύπνου, το στρες και η κακή διάθεση αυξάνουν την επιθυμία για ένα γλυκό σνακ ακόμα κι αν δεν το επιθυμείτε πραγματικά.

Με πληροφορίες από το livestrong.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved