Μαμά και διατροφή: Οι τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας

  • Τι να τρώτε ώστε να επιταχύνετε τις καύσεις.
  • Ενεργοποιείστε τον μεταβολισμό σας με αυτές τις τροφές. 
Μαμά και διατροφή: Οι τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας

Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια όλη την ώρα ακόμα και όταν ξεκουράζεστε. Δεκάδες διαφορετικές λειτουργίες συμβαίνουν που δεν τις σκέφτεστε καν, όπως η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος, η ρύθμιση των ορμονών, η αποκατάσταση και η επιδιόρθωση των κυττάρων.

Ομοίως, το σώμα σας απαιτεί έναν ορισμένο αριθμό θερμίδων για να εκτελέσει αυτές τις βασικές λειτουργίες. Η διαδικασία με την οποία το σώμα σας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια είναι ο μεταβολισμός.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στον μεταβολικό σας ρυθμό και το βάρος είναι μόνο ένας από αυτούς.

Έχοντας γρήγορο μεταβολισμό σημαίνει ότι τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι πολύ πιο σταθερά και δεν αισθάνεστε κουρασμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας μετατρέπει αποτελεσματικά την τροφή που τρώτε σε καύσιμο, παρέχοντάς σας μια σταθερή πηγή ενέργειας.

trofes kai metavolismos1

Τροφές που μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσει τις διαδικασίες καύσης λίπους . Γι' αυτό η παράλειψη γευμάτων μπορεί να μην σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μακροπρόθεσμα.

Ορισμένες τροφές έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην τόνωση του μεταβολισμού σας και στην απώλεια βάρους. Αυτές είναι:

Άπαχο κρέας

Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη μπορεί να αυξήσει την καύση θερμίδων μετά το γεύμα σας έως και 35%. Επίσης, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός σας.

ospria1

Όσπρια

Τα όσπρια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες. Το σώμα σας καταναλώνει πολλή ενέργεια όταν διασπά τις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη, και αυτό διατηρεί τον μεταβολισμό σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας.Επιπλέον, τα όσπρια παρέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Τα μέταλλα αυτά χρειάζεται ο θυρεοειδής σας για να παράγει επαρκείς ποσότητες ορμονών. Χωρίς αυτά, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί ή να μειωθεί.

xsiroi karpoi

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Έρευνα έδειξε ότι οι ξηροί καρποί μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσουν να κάψετε ένα επιπλέον 10% της συνολικής ενεργειακής σας απόδοσης.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα τρόφιμα με σύνθετους υδατάνθρακες έχουν συνήθως περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα βιταμίνες Β. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη μετατροπή της τροφής που τρώτε σε ενέργεια, η οποία είναι η ουσία της μεταβολικής σας λειτουργίας. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Β12 συνδέεται συχνά με την απώλεια βάρους γιατί ενισχύει το μεταβολισμό και παρέχει μακροχρόνια ενέργεια.

kafes

Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι ένα ισχυρό διεγερτικό και ενισχύει το μεταβολισμό σας . Λειτουργεί μπλοκάροντας έναν νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, ο οποίος αναγκάζει άλλους νευροδιαβιβαστές να απελευθερώνουν περισσότερη ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη.Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό κατά περίπου 3-11%, ενώ βοηθά στην ταχύτερη καύση λίπους.

Συμπέρασμα

Για να επιταχύνετε πραγματικά τον μεταβολισμό σας και να κάψετε λίπος, πρέπει να καταβάλετε προσπάθειες όσον αφορά την άσκηση και τη φροντίδα του εαυτού σας. Ξεκινήστε να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε τακτικά για να κρατάτε τον εαυτό σας σε καλή φυσική κατάσταση.

Πηγή: lifehack.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved