Δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, μαμά, τις φετινές γιορτές

5 χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορείς να πάρεις σε μια μαμά.
Μαργαρίτα Νικολάου
Δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, μαμά, τις φετινές γιορτές
Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Θα το παραδεχτώ ότι ποτέ δεν βάζω δώρα για τον εαυτό μου στην λίστα αγορών που φτιάχνω κάθε χρόνο. Συνήθως, ξοδεύω πολλές ώρες στο να ψάχνω τα τέλεια δώρα για την οικογένεια και τους φίλους μου. Αλλά μετά από την δεύτερη χρονιά πανδημίας, νομίζω πως ήρθε η στιγμή να προσθέσω μερικά δώρα για εμένα στην λίστα αγορών. Να γίνω για λίγο και εγώ ξανά παιδί και να φροντίσω λίγο τον εαυτό μου. Να τον κακομάθω. Αρκετά νομίζω τόσα χρόνια κακόμαθα τους άλλους.

Φυσικά, ανακάλυψα ότι το να βρω δώρα για τον εαυτό μου δεν ήταν και τόσο εύκολο τελικά. Να πάρω μια καινούρια τσάντα; Ή μήπως ένα ζευγάρι μποτάκια που είδα. Δύσκολη απόφαση. Κάπως έτσι, τα έβαλα κάτω και αποφάσισα ότι τα δώρα που θα επιλέξω για τον εαυτό μου πρέπει να με χαλαρώνουν, να είναι χρήσιμα και να με γεμίζουν.

Κάπως έτσι πρόσθεσα τα παρακάτω δώρα στη λίστα μου. Αν είσαι μαμά σίγουρα θα σου αρέσουν, γι' αυτό βάλτα και εσύ στη δική σου λίστα.

Bath Bomb

xristougenniatika dora gia mamades 1

Photo by Herbs Basics on Unsplash

Και ποια μαμά δεν θα ήθελε λίγο χρόνο μέσα στην μπανιέρα με ένα αρωματικό και χαλαρωτικό bath bomb. Αν βρείτε μάλιστα και με χριστουγεννιάτικα αρώματα; Ακόμη καλύτερα.

Πιτζάμες

xristougenniatika dora gia mamades 3

Photo by Євгенія Височина on Unsplash

Κι όμως, από τη στιγμή που θα μπω στο σπίτι και μετά το τελευταίο δρομολόγιο δραστηριοτήτων της κόρης μου, θα κάνω μπάνιο και θα φορέσω τις άνετες πιτζάμες μου. Γι' αυτό και θέλω ένα ακόμη ζευγάρι που θα με ζεσταίνει και θα με χαλαρώσει.

Ζεστές παντόφλες

xristougenniatika dora gia mamades 4

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Η αλήθεια είναι ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο υιοθετώ και συνήθειες μεγάλων ανθρώπων. Για παράδειγμα, τόσα χρόνια περπατούσα ξυπόλυτη στο σπίτι, χειμώνα-καλοκαίρι. Τώρα όμως, ούτε με κάλτσες δεν μπορώ. Χρειάζομαι ένα ζευγάρι γούνινες παντόφλες που θα κρατούν τα πόδια μου ζεστά.

Πουλόβερ

xristougenniatika dora gia mamades 2

Photo by Dan Gold on Unsplash

Όπως οι πιτζάμες, έτσι και τα ζεστά πουλόβερ, με κάνουν να νιώθω άνετα. Μάλιστα τώρα που χειμωνιάζει είναι μια τέλεια επιλογή με ένα τζιν ακόμη και στο γραφείο.

Ένα κουτί με μαύρα σοκολατάκια

kouti me sokolatakia

Photo by Clint McKoy on Unsplash

Τα τελευταία 3 χρόνια η μαύρη σοκολάτα με κακάο πάνω από 75% είναι η αγαπημένη μου. Κάθε βράδυ θέλω να τρώω ένα πικρό σοκολατάκι. Οπότε ένα κουτί με σοκολατάκια θα ήθελα να υπάρχει στο ντουλάπι με τις λιχουδιές, μόνο για εμένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved