Ασκήσεις γυμναστικής για τις μέρες της εμμήνου ρύσεως (συν 4 ασκήσεις γιόγκα)

  • Πώς θα ασκηθείτε όταν έχετε περίοδο (ακόμη και όταν δεν έχετε όρεξη)
  • Γιατί θα σας βοηθήσει η άσκηση κατά την έμμηνο ρύση;
  • Κάντε ασκήσεις που ήδη σας αρέσουν
  • Ακούστε το σώμα σας
  • 4 ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τις κράμπες περιόδου
Ασκήσεις γυμναστικής για τις μέρες της εμμήνου ρύσεως (συν 4 ασκήσεις γιόγκα)

Πώς θα ασκηθείτε όταν έχετε περίοδο (ακόμη και όταν δεν έχετε όρεξη)

Κι όμως ακόμη και αν δεν έχετε όρεξη να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής τις δύσκολες μέρες της περιόδου θα πρέπει να το σκεφθείτε ξανά.

Γιατί θα σας βοηθήσει η άσκηση κατά την έμμηνο ρύση;

yoga gia periodo 1

Με μια λέξη: Ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι χημικές ουσίες του εγκεφάλου με ιδιότητες ανακούφισης του πόνου, που προκαλούν ευχαρίστηση.

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες αυξάνουν τη χημική ντοπαμίνη με καλή αίσθηση και ανακουφίζουν από τον πόνο. Ένας τύπος, που ονομάζεται β-ενδορφίνες, μπορεί πραγματικά να είναι πιο αποτελεσματικός στην ανακούφιση του πόνου. Μπορείτε να σκέφτεστε τις ενδορφίνες σας, σας το δικό σας προσωπικό παυσίπονο.

Η άσκηση μειώνει επίσης τη φλεγμονή, βελτιώνει τη ροή του αίματος και αυξάνει την ενέργειά σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα όταν αντιμετωπίζετε πόνο και κόπωση όταν είστε αδιάθετες, έτσι δεν είναι;

Κάντε ασκήσεις που ήδη σας αρέσουν

Δεν είναι ώρα να αρχίσετε δύσκολες και αρκετά κουραστικές ασκήσεις. Κάντε ασκήσεις που ήδη κάνετε, όπως περπάτημα, γιόγκα, βαράκια κ.λ.π..

Συγκεντρωθείτε στα οφέλη

Τι σας εμποδίζει να ασκηθείτε; Για τις περισσότερες γυναίκες, πάντα δύσκολη είναι η αρχή.

Τι θα σας παρακινήσει λοιπόν να ασκηθείτε ενώ έχετε περίοδο; Η ανακούφιση που θα νιώσετε στο τέλος. Γι' αυτό πιέστε τον εαυτό σας να προσπαθήσει τουλάχιστον. Δώστε του 5 λεπτά. Αν δεν θέλετε να συνεχίσετε, μπορείτε πάντα να τα παρατήσετε. Αλλά δοκιμάστε.

yoga gia periodo 2

Διαλέξτε το κατάλληλο προϊόν περιόδου

Φυσικά και θα διαλέξετε σερβιέτες χωρίς διαρροές, με φτερά. Αν και τα ταμπόν είναι μια επιλογή που επιτρέπει άνεση και προστασία, εμείς θα σας προτείνουμε -ειδικά τις τρεις πρώτες μέρες- να τα αποφύγετε και να χρησιμοποιείτε μόνο καλές σερβιέτες έξτρα απορροφητικές.

Ακούστε το σώμα σας

Κάθε περίοδος είναι διαφορετική. Μπορεί τον έναν μήνα να έχετε μικρή ροή, τον επόμενο μεγάλη. Μπορεί τον έναν μήνα να έχετε κράμπες και τον άλλο μήνα να είστε γεμάτη ενέργεια. Τον ένα μήνα να πονάτε πολύ στην περιοχή της κοιλιάς και τον άλλο μήνα να μην έχετε καθόλου όρεξη για τίποτε. Γι' αυτό λοιπόν, για εκείνες τις ημέρες χωρίς όρεξη, μπορείτε να επιχειρήστε να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

4 ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τις κράμπες περιόδου

Τα σωματικά και ψυχικά οφέλη της άσκησης δεν σταματούν επειδή έχετε περίοδο. Στην πραγματικότητα, η τήρηση μιας ρουτίνας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να διευκολυνθούν ορισμένα από τα συμπτώματα που συνοδεύουν την έμμηνο ρύση.

Δείτε παρακάτω μερικές ασκήσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τις κράμπες περιόδου και τα πονάκια στην κοιλιά.

πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved