Τι δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι μόνο αποτέλεσμα κακής διατροφής.

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά

Η κοιλιά αποτελεί για τους περισσότερες γυναίκες ένα «δύσκολο» σημείο καθώς παρά τη δίαιτα ή τη γυμναστική, παραμένει χαλαρή και όχι επίπεδη.

Το στρες, η κακή διατροφή, η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, το αλκοόλ, οι ορμονικές αλλαγές είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που ευθύνονται για την ύπαρξη λίπους στην κοιλιά.

Αν ξεκινάτε προσπάθεια να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, καλό είναι να γνωρίζετε τι δεν πρέπει να κάνετε:

Δίαιτα με λίγες θερμίδες

Οι δίαιτες που υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους ή λίπους σε σύντομα χρονικά διαστήματα μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Το σώμα σας χάνει τη μυϊκή του μάζα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του μεταβολισμού αυξάνοντας τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

koilia1

Συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται …θαύματα

Ποτέ μην λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στην απώλει βάρους αν πρώτα δεν μιλήσετε με τον γιατρό σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην δική σας περίπτωση και αυτό μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας το πει.

Προγράμματα αποτοξίνωσης

Αυτά τα προγράμματα πρέπει επίσης να εκτελούνται με προσοχή. Η αιτία της απώλειας βάρους είναι κυρίως επειδή χάνετε νερό και άλλα υγρά. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος αφυδάτωσης, και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέψετε.

Να θυμάστε ότι πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 1.200 θερμίδες την ημέρα. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσετε έλλειψη θρεπτικών συστατικών και «καυσίμων» για τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Δεν μπορεί ο οργανισμός να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτές τις ελάχιστες ποσότητες θερμίδων. Επίσης, εάν χάσετε πολύ γρήγορα βάρος, υπάρχει κίνδυνος να το αποκτήσετε σύντομα αλλά σε μορφή λίπους και μυών.

Θα πρέπει να αποφύγετε τα ακόλουθα προϊόντα εάν θέλετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά

  • Ανθυγιεινά λίπη
  • Σάκχαρα και γλυκαντικά
  • Γλυκά, μπισκότα και κέικ
  • Αλκοόλ (ειδικά μπύρα)
  • Λευκά ψωμιά
  • Παγωτά

Πηγή: worldofmedicalsaviours.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved