Υπερ-ενυδάτωση: Πίνετε μήπως πολύ νερό;

Πιθανό σε πολλούς από εσάς να σας φαίνεται περίεργη η ερώτηση που κάνω, πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι που είναι απαραίτητο να πίνουμε αρκετό νερό, μια και λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας ο οργανισμός -συνήθως- έχει μεγαλύτερες ανάγκες.

Υπερ-ενυδάτωση: Πίνετε μήπως πολύ νερό;

Θεωρητικά, υπό κανονικές συνθήκες, ένας υγιής ενήλικας άνδρας καλό είναι να καταναλώνει περίπου 2.5 με 3 λίτρα νερό ανά ημέρα και μια υγιής ενήλικη γυναίκα 2 με 2.2 λίτρα νερό ανά ημέρα. Φυσικά οι ανάγκες του καθενός αυξομειώνονται ανάλογα τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, την ηλικία, το φύλο, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, αλλά και από άλλους εξωγενείς παράγοντες. Το σίγουρο είναι πως θέλουμε να πίνουμε νερό πριν ακόμα νιώσουμε το αίσθημα της δίψας, μια και ουσιαστικά όταν έχουμε το αίσθημα αυτό σημαίνει ότι είμαστε ήδη αφυδατωμένοι.

Τι συμβαίνει όμως όταν πίνουμε παραπάνω νερό, δηλαδή παραπάνω από αυτό που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας; Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτήν την περίπτωση; Δυστυχώς -αν και είναι σπάνιες- ναι, υπάρχουν… Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης νερού ο οργανισμός μπορεί να πάθει δηλητηρίαση, αλλιώς γνωστή και ως υπονατριαιμία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα επίπεδα νατρίου στο εσωτερικό των κυττάρων του οργανισμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά και έτσι δεν υπάρχει η σωστή ισορροπία υγρών μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού των κυττάρων του οργανισμού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved