Έι, μαμά, πάρε μια βαθιά ανάσα

Η βαθιά ανάσα αποσυμφορίζει το σώμα από την ένταση και καθαρίζει το μυαλό.

Έι, μαμά, πάρε μια βαθιά ανάσα

Η μητέρα σου είχε δίκιο όταν σου έλεγε να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να μετρήσεις μέχρι το 10. Πολλοί θεραπευτές, γιατροί και εκπαιδευτές yoga, συμφωνούν με αυτό. Επειδή η βαθιά αναπνοή απελευθερώνει την ένταση από το σώμα και καθαρίζει το μυαλό, είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη σωματική και ψυχική σας ευεξία.

Καθώς μεγαλώνουμε, δημιουργούμε ένα μοτίβο, ελαφριάς αναπνοής. Επίσης, δεν είναι λίγοι και οι ενήλικες που κρατούν την αναπνοή τους όταν αισθάνονται άγχος ή βρίσκονται υπό πίεση. Αξίζει να γνωρίζετε όμως, ότι η ελαφριά αναπνοή περιορίζει την πρόσληψη οξυγόνου και προσθέτει περισσότερο άγχος στο σώμα σας. Αν λοιπόν, μάθετε, να αναπνέετε σωστά, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα νέο μοτίβο σωστής αναπνοής. Πώς θα το καταφέρετε αυτό;

Να τι πρέπει να κάνετε...

mitrotita vathia anapnoi 3

Βρείτε μια σωστή θέση

Καθήστε ή σταθείτε όρθια, αλλά μην καμπουριάζετε. Είναι σημαντικό να έχετε μια σωστή στάση όταν παίρνετε μια βαθιά ανάσα. Εάν χαλαρώσετε, το διάφραγμα και άλλα όργανα συμπιέζονται, κάνοντας πιο δύσκολη την βαθιά αναπνοή.

Αφήστε τα χέρια σας να σας βοηθήσουν

Ακουμπήστε απαλά τις παλάμες των χεριών σας στο στομάχι σας, ακριβώς πάνω από τη μέση σας. Εκπνεύστε εντελώς από το στόμα σας.

Εισπνοή

Αναπνεύστε αργά μέσα από τα ρουθούνια σας. Αφήστε τη δύναμη της εισπνοής σας να σπρώξει τα χέρια σας μακριά από την κοιλιά σας. Φανταστείτε ότι φουσκώνετε το στομάχι σας σαν μπαλόνι. Σκεφτείτε ότι το οξυγόνο τραβιέται από το κάτω μέρος του στομάχου σας στο μέσο του στήθους σας και προς τους άνω λοβούς των πνευμόνων σας.

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα

Καθαρίστε το μυαλό σας καθώς κρατάτε την αναπνοή σας και μετρήστε μέχρι το πέντε.

mitrotita vathia anapnoi 1

Εκπνοή

Αναπνέετε αργά και σταθερά μέσα από τα ρουθούνια σας, ωθώντας όλο τον αέρα από αυτό το "μπαλόνι" που μόλις φουσκώσατε. Παρατηρήστε πώς τα χέρια σας κινούνται πίσω καθώς συστέλλετε αργά το στομάχι σας. Η εκπνοή σας θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από την εισπνοή.

Δοκιμάστε το ξανά

Μην τα παρατάτε. Ο έλεγχος της βαθιάς αναπνοής δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαίνεται. Εάν είστε συναισθηματικά φορτισμένη, εκνευρισμένη ή αγχωμένη, δοκιμάστε ξανά.

Για καλύτερο ύπνο

Κάντε ασκήσεις αναπνοής, όσο βρίσκεστε ξαπλωμένη. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο το βράδυ ή αν ταλαιπωρείστε από αϋπνίες.

Η πρακτική θα σας κάνει καλύτερες

Βελτιώστε την τεχνική σας ακόμη και όταν βρίσκεστε έξω από το σπίτι. Κάντε τις ασκήσεις αυτές ενώ στέκεστε στην ουρά στο σουπερμάρκετ, ενώ έχετε κολλήσει στην κίνηση ή περιμένετε τη σειρά σας στην τράπεζα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved