Οι «κανόνες» της vegan διατροφής που αξίζει να ακολουθείς ακόμη και αν δεν είσαι χορτοφάγος

Θέλεις να κάνεις τη διατροφή σου περισσότερο plant based, αλλά δεν είσαι ακόμη σίγουρη για το αν θα στραφείς άμεσα στη χορτοφαγία;

Οι «κανόνες» της vegan διατροφής που αξίζει να ακολουθείς ακόμη και αν δεν είσαι χορτοφάγος

Σου έχω καλά νέα, διότι δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να επωφεληθείς από τη vegan διατροφή. Υπάρχουν απλώς ορισμένοι vegan «κανόνες», τους οποίους αξίζει να ακολουθείς στο εξής, προκειμένου να αναβαθμίσεις την ποιότητα των γευμάτων σου. Κάνε μία δοκιμή και σύντομα, θα διαπιστώσεις ότι πραγματοποιώντας μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή σου, θα γνωρίσεις καλύτερα τις ανάγκες του οργανισμού σου!

Ιδού, λοιπόν, πέντε must tips της vegan διατροφής που αξίζει να ακολουθείς, ακόμη και αν δεν είσαι χορτοφάγος.

#1 Φυτική VS ζωική πρωτεΐνη

Η ερώτηση που ακούει πιο συχνά μία vegan είναι η εξής: «Από πού λαμβάνεις την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι;». Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος, είναι πως υπάρχουν χορτοφαγικές τροφές «πλούσιες» σε φυτική πρωτεΐνη, που σε αρκετές περιπτώσεις, είναι πιο ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, σε σχέση με τη ζωική. Αυτό συμβαίνει διότι πολλά ζωικά προϊόντα, εκτός από πρωτεΐνη, περιέχουν επίσης και αρκετά κορεσμένα λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα η συχνή κατανάλωσή τους, να επηρεάζει σε βάθος χρόνου την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Συνεπώς, για να υπάρχει μία ισορροπία στον οργανισμό σου, καλό είναι να λαμβάνεις πρωτεΐνη και από τις δύο «πηγές».

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved