Smoothie για να ενισχύσει μια μαμά το ανοσοποιητικό της

Συνεχίζουμε να διανύουμε δύσκολες εβδομάδες γι' αυτό και πρέπει να έχουμε γερό ανοσοποιητικό, όσο ποτέ άλλοτε.

Smoothie για να ενισχύσει μια μαμά το ανοσοποιητικό της

Συνήθως οι μαμάδες βάζουν πάνω από όλα τα παιδιά τους και ξεχνούν τις δικές τους ανάγκες. Πολλά είναι τα μηνύματα που δεχόμαστε για να δώσουμε ιδέες για παιδικά υγιεινά smoothies που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους. Καμιά μαμά όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχει ζητήσει ένα smoothie που θα τη βοηθήσει να ενισχύσει το δικό της ανοσοποιητικό.

Εμείς βρήκαμε το καλύτερο, το πιο νόστιμο και πιο δυναμωτικό smoothie.

+αν είστε άρρωστη, αν έχετε κρυώσει, ακόμη και τότε θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε το σώμα σας.

Τα οφέλη των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε

Κουρκουμάς: Το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική. Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Τζίντζερ: Το μπαχαρικό αυτό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη ρίζα του. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομένης ρίζας τζίντζερ έχει 80 θερμίδες, λιγότερα από 18 γραμμάρια υδατανθράκων και περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Έχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα όπως σίδηρο, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Σκόρδο: Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των allium (όπως τα κρεμμύδια και τα πράσα) και περιέχει μια ουσία, την αλισίνη, η οποία όταν καταναλώνεται τακτικά, βελτιώνει τη συνολική υγεία. Η αλισίνη είναι υπεύθυνη και για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Περιέχει επίσης μαγγάνιο, βιταμίνες Β6 και C, σελήνιο και φυτικές ίνες.

Το σκόρδο συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου, του καρκίνου και του εγκεφαλικού. Ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Εσπεριδοειδή: Τα εσπεριδοειδή φημίζονται για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνουν, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσια και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε νερό (87%) τα καθιστούν φρούτα εξαιρετικά ενυδατικά. Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχουν, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο.

Υλικά:

  • 2 πορτοκάλια
  • 2 σαγκουίνια ή 1 γκρειπφρούτ
  • 2 κ.τ.σ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.τ.γ τριμμένο φρέσκο κουρκουμά
  • λίγη κανέλα στο τελείωμα

(μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο αν είστε άρρωστη)

Δείτε το βίντεο και φτιάξτε το



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved