Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν κάθεστε πολλές ώρες σε μια καρέκλα

Οι επιτπώσεις στο σώμα σας λόγω της καθιστικής ζωής.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν κάθεστε πολλές ώρες σε μια καρέκλα

Λόγω κορονοϊού, η τηλεργασία αποτελεί νέο τρόπο ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους. Και μπορεί η δουλειά από το σπίτι να φαντάζει πιο άνετη, δεν είναι όμως για όλους και ειδικά για τις εργαζόμενες μητέρες.

Προκειμένου να προλάβουν όλες τις υποχρεώσεις, αξιοποιούν στο έπακρο κάθε λεπτό που τα παιδιά τους κοιμούνται ή παρακολουθούν διαδικτυακά τα μαθήματά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάθονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή αρκετές ώρες την ημέρα και μάλιστα χωρίς διάλειμμα. Υποθέτουμε ότι συμβαίνει και σε εσάς τους τελευταίους μήνες, αν εργάζεστε από το σπίτι.

Αυτή η συνήθεια όμως, ειδικά όταν διαρκεί καιρό, μπορεί να έχει τις εξής επιπτώσεις:

Αύξηση βάρους

Η αύξηση βάρους είναι το άμεσο αποτέλεσμα ενός καθιστικού τρόπου ζωής. Εάν κάθεστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας χωρίς να γυμνάζεστε ή έστω να περπατάτε, υπάρχει μεγάλες πιθανότητες να αυξήσετε το βάρος σας πολύ γρήγορα.

Άγχος ή κατάθλιψη

Το αυκημένο άγχος, η κατάθλιψη ή απλά ένα αίσθημα μοναξιάς έχει συνδεθεί με την καθιστική ζωή ειδικά την περίοδο της πανδημίας.

Πόνος στην πλάτη και τον αυχένα

Όλοι έχουμε βιώσει πόνο στην πλάτη και στον αυχένα κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όμως λόγω της κακής στάσης του σώματος όταν κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή οι πόνοι στα δύο αυτά σημεία είναι ακόμα πιο έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Αϋπνία

Η καθιστική ζωής σε συνδυασμό με την έλλειψη σωματικής άσκησης έχει σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία. Η αϋπνία είναι μία από αυτές.

Δείτε και τις υπόλοιπες επιπτώσεις όταν κάθεστε πολλές ώρες σε μια καρέκλα και μπροστά στον υπολογιστή, στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved