Tips για μαμάδες: Ανακτήστε τη φυσική σας κατάσταση με απλές ασκήσεις

Ποιες ασκήσεις μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. 

Tips για μαμάδες: Ανακτήστε τη φυσική σας κατάσταση με απλές ασκήσεις

Η μητρότητα είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, χωρίς ωράριο, χωρίς διακοπές, χωρίς πρόγραμμα. Συχνά δεν θυμάστε αν και πότε φάγατε ή πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμηθήκατε πάνω από πέντε ώρες χωρίς διακοπή.

Με ένα καθημερινά γεμάτο πρόγραμμα ο ατομικός χρόνος είναι περιορισμένος και εσείς νιώθετε ότι εξουθενωμένη. Αισθάνεστε αδύναμη και μόνιμα κουρασμένη.Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσετε τη φυσική σας κατάσταση προσφέροντας παράλληλα τον καλύτερο χρόνο στο παιδί σας.

Πώς θα καταφέρετε να το πετύχετε :

10 λεπτά άσκηση

Στόχος δεν είναι να πιεστείτε αλλά να εντάξετε μερικά λεπτά άσκησης στην καθημερινότητά σας προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Εάν έχετε σκάλες στο σπίτι προσπαθήστε να τις ανεβοκατεβαίνετε 10 λεπτά κάθε μέρα. Στην αρχή με σταθερό ρυθμό και στη συνέχεια πιο γρήγορα.

Κάντε push-ups στον τοίχο

Ενώ περιμένετε το παιδί να ετοιμαστεί ή να βγει από το μπάνιο, κάντε ένα γρήγορο σετ push-ups στον τοίχο. Το ίδιο μπορεί να γίνει στον πάγκο της κουζίνας, εάν περιμένετε να μαγειρευτεί το φαγητό. Τοποθετήστε τα χέρια στον πάγκο κάτω από το ύψος των ώμων σας. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε πίσω μερικά βήματα, έτσι ώστε το σώμα σας να είναι κεκλιμένο. Σηκώστε αργά τα πέλματά σας έτσι ώστε να στέκεστε στα δάχτυλα των ποδιών και χαμηλώστε το στήθος προς τον πάγκο. Κρατήστε το σώμα σας ίσιο. Ξεκινήστε με δύο σετ των οκτώ και αυξήστε σταδιακά σε τρία σετ των 12.

Δουλέψτε τις αρθρώσεις σας όταν κάθεστε

Όταν κάθεστε σε μια καρέκλα, μπορείτε να περιστρέψετε τους αστραγάλους σας δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Στόχος, δέκα φορές σε κάθε κατεύθυνση σε κάθε πόδι. Καθίστε ευθεία και σηκώστε τα πόδια σας πάνω και κάτω από τα γόνατα. Και πάλι, 10 φορές σε κάθε πόδι. Αυτό βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved