Γυμναστική στο σπίτι: Κάντε αυτό το 20λεπτο πρόγραμμα χωρίς εξοπλισμό

Ευκαιρία να εντάξετε τη γυμναστική στη ζωή σας.

Γυμναστική στο σπίτι: Κάντε αυτό το 20λεπτο πρόγραμμα χωρίς εξοπλισμό

Το δεύτερο lockdown ίσως είναι μια αφορμή να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

Ειδικά για τις γυναίκες τα οφέλη της άθλησης είναι σημαντικά και για την υγεία τους καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημά τους, αισθάνονται ευεξία και κυρίως καταπολεμά το άγχος.

Ακόμα κι αν δεν είστε αθλητικός τύπος, κάντε μια προσπάθεια να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο. Μια καλή αρχή είναι να καθιερώσετε μέσα στην εβδομάδα το περπάτημα και στη συνέχεια ορισμένες ασκήσεις, όπως αυτές που θα δείτε το βίντεο.



Τα οφέλη της γυμναστικής

  • Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη, καθιστώντας ευκολότερη τη διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ σπιτιού, δουλειάς και υποχρεώσεων . Όταν ασκείστε παράγετε περισσότερη σεροτονίνη και αισθάνεστε καλύτερα. Η άσκηση επίσης σας βοηθά να έχετε μεγαλύτερη υπομονή με τα παιδιά και την καθημερινότητα μαζί τους.
  • Η σωματική άσκηση βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών, στη βελτίωση της διάθεσης, αλλά και στην αντιμετώπιση της ψυχικής κόπωσης. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, και να νιώσετε πιο ξεκούραστη
  • Όσο πιο συχνά αθλείστε τόσο περισσότερο λίπος καίτε καθώς ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας.
  • Επίσης, κάθε φορά που αυξάνετε τη μυϊκή μάζα ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυξάνετε την οστική πυκνότητα και μειώνετε τον κίνδυνο για κατάγματα.
  • Παράλληλα η άσκηση βοηθά και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης από την οποία υποφέρουν πολλές γυναίκες. Και το πιο σημαντικό: μέσω της άσκησης καταφέρνετε να βάλετε φρένο στις αυξομειώσεις βάρους αφού όταν κάνετε γυμναστική οι ορμόνες στον οργανισμό σας εξισορροπούνται.

Με πληροφορίες από το fwmoms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved