5 πράγματα που μπορεί να κάνει μια μαμά για να βρει χαρά στην καθημερινότητα

Τι σας κάνει ευτυχισμένες;

Μαργαρίτα Νικολάου
5 πράγματα που μπορεί να κάνει μια μαμά για να βρει χαρά στην καθημερινότητα

Περίπου το 70% των ανθρώπων δεν είναι ευτυχισμένο με τη ζωή του - έτσι και εσύ μαμά δεν χρειάζεται να νιώθεις ένοχη αν ανήκεις σε αυτό το ποσοστό. Το κλειδί για την ευτυχισμένη ζωή δεν περιμένει κάποιο μεγάλο γεγονός για να "ανοίξει την πόρτα της ευτυχίας", αλλά μόνο μικρά καθημερινά πράγματα.

Η ευτυχία και η χαρά δεν είναι μόνο αόριστες έννοιες. Δεν πρέπει να περιμένεις κάτι κορυφαίο ή κάτι σπουδαίο για να συμβεί... όπως για παράδειγμα να κερδίσεις το Τζόκερ. Πολλοί από εμάς πέφτουμε στην παγίδα της ευτυχίας, πιστεύοντας ότι χρειαζόμαστε συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή μας για να είμαστε ευτυχισμένοι. Ένα μεγαλύτερο σπίτι για παράδειγμα, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, ένα εξοχικό (ειδικά τώρα που η καραντίνα μία έρχεται και μια φεύγει), μια καθαρίστρια να μας μαζεύει το σπίτι και να μας σιδερώνει τα ρούχα. Αν και αυτό το τελευταίο θα το θέλαμε πολύ (και ποιος δεν θα ήθελε μια εσωτερική να κάνει όλες τις δουλειές) ποτέ δεν θα φέρει την ευτυχία που θα κρατήσει για πάντα...

Σε απλά καθημερινά πράγματα πρέπει να αναζητήσουμε την ευτυχία και ορίστε πέντε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό.

pos tha ginei eutixismeni mia mama 3

Βάλτε προτεραιότητα στην ευτυχία σας

Να μια καλή αρχή! Θα πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις... Ρωτήστε τον εαυτό σας "Θα με κάνει ευτυχισμένη;" ή "Επιλέγοντας το Α ή το Β, θα μου φέρει περισσότερη χαρά;". Απλά κάντε μια μικρή παύση πριν κάνετε ο,τιδήποτε και σκεφτείτε το πραγματικά. Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό όταν θα πρέπει να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις στη ζωή σας (να μετακομίσετε, να αλλάξετε δουλειά) αλλά και στις πιο μικρές επιλογές επίσης.

Φυσικά δεν είναι πάντα εφικτό να κάνετε τις επιλογές που είναι καλύτερες για εσάς. Ειδικά σαν μαμάδες, κάποιες φορές θα πρέπει οι δικές σας ανάγκες να μπουν σε δεύτερη μοίρα και να μπουν σε πρώτη μοίρα αυτές των παιδιών σας. Αλλά τα παιδιά σας και η δική τους ευτυχία, δεν είναι και δική σας προτεραιότητα;

Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα

Πίνετε τον καφέ σας ενώ είναι ακόμη ζεστός; Γελάτε συχνά; Τα παιδιά σας, γελάνε; Αυτά είναι μερικά παραδείγματα με μικρά πράγματα που έχουν σημασία καθημερινά για εσάς και σας κάνουν ευτυχισμένες. Εκτιμώντας τις μικρές απολαύσεις, σημαίνει ότι εστιάζετε στο παρόν και το ζείτε. Άρα παρατηρήστε περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας και ζήστε τα. Εκείνη τη στιγμή που συμβαίνουν. Μην αναβάλετε την ευτυχία σας για άλλη φορά.

Όλες οι μαμάδες ταυτίζεστε έτσι;

pos tha ginei eutixismeni mia mama 1

Βρείτε κάτι καλό σε κάθε κατάσταση

Σίγουρα στην καθημερινότητά σας θα υπάρξουν κακές στιγμές. Το πώς θα τις δείτε όμως, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Το να είστε "κολλημένη" στο σπίτι κάθε μέρα με ένα κλαψιάρικο μωρό, σίγουρα είναι πιεστικό, αλλά τι θα λέγατε να βλέπατε αυτή την κατάσταση αλλιώς; Παραδείγματος χάρη, "Το μωρό μου κλαίει αλλά μόνο η δική μου αγκαλιά μπορεί να το ηρεμήσει!". Πόσο φανταστικό είναι ένας μικρός ανθρωπάκος να ηρεμεί μόνο από το δικό σας άγγιγμα; Πόσο φανταστικό είναι να σας αγαπάει ένα μικρό πλάσμα, τόσο πολύ;

Κρατήστε γύρω σας ανθρώπους με θετική ενέργεια

Αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Βγάλτε από τη ζωή σας ανθρώπους που είναι τοξικοί. Που σας γεμίζουν με αρνητισμό απλά και μόνο γιατί αυτό τους κάνει ευτυχισμένους; Διαλέξτε τους ανθρώπους που θέλετε γύρω σας. Κρατήστε αυτούς που μιλάνε όμορφα. Που σας ενθαρρύνουν. Που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Που θα σας αγκαλιάσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Γελάστε περισσότερο

Το γέλιο κάνει τους πάντες να αισθάνονται καλά και είναι θεραπευτικό. Σύμφωνα με έρευνες, το γέλιο χαλαρώνει το σώμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί τις ορμόνες της ευτυχίας, μειώνει το στρες και το άγχος, ηρεμεί και ίσως σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερα χρόνια. Αρπάξτε κάθε ευκαιρία για να γελάσετε περισσότερο. Βάλτε μια κωμωδία, γαργαληθείτε με τα παιδιά σας, δείτε αστεία βίντεο στο Youtube ή το Facebook, πείτε ανέκδοτα με τους φίλους σας. Ό, τιδήποτε σας κάνει να χαμογελάτε είναι ωραίο. Ακόμη και αν χαμογελάσετε ψεύτικα για αρχή, οι μύες του προσώπου σας θα ξεγελάσουν τον εγκέφαλό σας κάνοντάς τον να πιστεύει ότι είστε ευτυχισμένοι... έτσι θα ακολουθήσει και η πραγματική ευτυχία. Πόσο τέλειο είναι αυτό;

Η ευτυχία δεν είναι μόνο για τους πλούσιους και τους διάσημους, είναι για όλους. Όσο πολυάσχολη μαμά και αν είστε που μεγαλώνετε ένα ή περισσότερα μικρά πλασματάκια, αξίζετε μια ευτυχισμένη ζωή και είναι στα χέρια σας η ευκαιρία για να την αρπάξετε.

Εγώ αυτό κάνω κάθε μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved