Εννέα τροφές που μπορείτε να τρώτε καθημερινά

Νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα που μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας.

Εννέα τροφές που μπορείτε να τρώτε καθημερινά

Μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε τις προσπάθειες 129 γυναικών που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες, έκαναν δίαιτα και άλλες πρόσεχαν τι τρώνε, χωρίς όμως να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες που είχαν ξεκινήσει δίαιτα ήταν αυτές που ένιωθαν την πιο έντονη επιθυμία για λιχουδιές.

Αν λοιπόν κι εσείς ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δεν μπορείτε να κάνετε δίαιτα αλλά θα θέλατε να απαλλαγείτε από μερικά κιλά, δεν έχετε παρά να επικεντρωθείτε στην προσθήκη πιο υγιεινών τροφών στην διατροφή σας.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα μερικών από αυτών όπως:

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμοι για τον οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά στοιχεία. Επίσης, προκαλούν αίσθημα κορεσμού και ωφελούν την υγεία των οστών.Για παράδειγμα τα αράπικα φιστίκια αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Χρειάζεται ωστόσο μέτρο στην κατανάλωση των ξηρών καρπών ( πάντα ανάλατων) λόγω θερμίδων.

Αυγό

Τα θρεπτικά συστατικά-κλειδιά που βρίσκονται στα αυγά, όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, το φυλλικό οξύ και το σελήνιο, έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη χρόνιων καταστάσεων, όπως η καρδιακή νόσος, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η έκπτωση της γνωσιακής λειτουργίας και συγγενείς ανωμαλίες. Επίσης, το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση, την μνήμη των μαθητών και προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες άλλες τροφές είναι θρεπτικές και μπορούμε να τις καταναλώνουμε καθημερινά ( αλλά με μέτρο ορισμένες):



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved