Δεκατέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε νωρίς το βράδυ

Ποια τα οφέλη για την υγεία αλλά και τα ...κιλά σας.

Δεκατέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε νωρίς το βράδυ

Το μεγαλύτερο λάθος της καθημερινής σας διατροφής είναι όταν το βραδινό αποτελεί το κυρίως γεύμα της ημέρας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί ο οργανισμός σας να μεταβολίσει το φαγητό. Έτσι, και το βάρος σας ενδεχομένως να δείτε να αυξάνεται και να επιβαρύνετε το γαστρεντερικό σας σύστημα.

Εκτός από την ποσότητα του βραδινού που δεν πρέπει να είναι μεγάλη, σημαντικό ρόλο παίζει και η ώρα που τρώτε. Οι ειδικοί συνιστούν να έχετε τελειώσει το βραδινό γεύμα τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο. Οι λόγοι είναι πολλοί:

Απώλεια βάρους

Όταν το τελευταίο γεύμα είναι στις 7 μ.μ. ο οργανισμός προλαβαίνει να κάψει θερμίδες. Επίσης, η μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου βοηθά στην αύξηση της απώλειας λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας έχει αρκετό χρόνο να φτάσει σε κατάσταση κέτωσης.

Καλύτερη πέψη

Όταν τρώτε νωρίς, ο οργανισμός έχει το χρόνο να αφομοιώσει τις τροφές ανεξάρτητα από το πόσο βαρύ είναι το γεύμα σας. Αν μάλιστα κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό η λειτουργία του πεπτικού συστήματος επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε προβλήματα στο έντερο. Λόγω της αργής πέψης αισθάνεστε παράλληλα φούσκωμα και δυσφορία.

Ποιότητα ύπνου

Η καούρα που προκαλείται από το φαγητό μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Τρώτε λοιπόν αργά και αποφύγετε τη κατανάλωση πολλών υγρών. Οι σούπες, το γάλα ή ο χυμός αυξάνουν τα υγρά στον οργανισμό σας και πιέζουν την ουροδόχο κύστη με αποτέλεσμα να ξυπνάτε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα για να πάτε στην τουαλέτα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε για ποιους ακόμα λόγους πρέπει να τρώτε νωρίς το βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved