Αλήθεια, τι τρώτε; Φτιάξτε ημερολόγιο, σημειώστε και χάστε κιλά

Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων - Πώς θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Αλήθεια, τι τρώτε; Φτιάξτε ημερολόγιο, σημειώστε και χάστε κιλά

Αξίζει να γνωρίζετε ότι το ημερολόγιο διατροφής θα σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος απ' όσο πιστεύετε.

Μια κοινή στρατηγική για την απώλεια βάρους είναι να παρακολουθείτε την πρόσληψη τροφής και ποτού σημειώνοντας όλα όσα καταναλώνετε σε ένα ημερολόγιο ή σε μια εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου σας.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Preventive Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ 1.700 ατόμων σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, όσοι κράτησαν ένα ημερολόγιο διατροφής έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνους που δεν το έκαναν.

Το να σημειώνετε όμως το τι τρώτε δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χάσετε βάρος αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν τροφικές αλλεργίες και γαστρεντερικά προβλήματα και να ανακαλύψετε αν έχετε έλλειψη θρεπτικών ουσιών.

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο διατροφής

hmerologio diatrofis 2

Πείτε την αλήθεια

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτό το ημερολόγιο, θα πρέπει να γράφετε πάντα την αλήθεια. Τι τρώτε και πόσο τρώτε. Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

Να είστε προσεκτικές

Πώς μαγειρεύετε ένα φαγητό; Τηγανητό, βραστό ή ψητό; Προσθέτετε έξτρα πράγματα όπως σος, γαρνιτούρες, γλυκαντικές ουσίες κ.λ.π; Όλα αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις ημερήσιες θερμίδες που λαμβάνετε.

hmerologio diatrofis 3

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Μείνετε στον στόχο σας και καταγράψτε καθημερινά ό,τι τρώτε. Μην προσπερνάτε γεύματα ή μέρες.

Προσθέστε τα έξτρα

Σημειώστε πώς είναι η διάθεσή σας κάθε μέρα, πού βρίσκεστε, αν τρώτε σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό ή delivery, με ποιον τρώτε.... Θα δείτε ότι ακόμη και αυτά παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Φτιάξτε το δικό σας ημερολόγιο και αρχίστε από σήμερα κιόλας να καταγράφετε ό,τι τρώτε. Θα εκπλαγείτε σε μερικούς μήνες με τα αποτελέσματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved