Μαμά κατέγραψε τυχαία στην κάμερα την πρώτη λέξη της κόρης της

Κρατά αγκαλιά την κόρη της και ακούει να λέει την πρώτη της λέξη.

Όλα τα μωρά έχουν έμφυτη την ικανότητα επικοινωνίας. Σε αρκετές έρευνες έχει αποδειχθεί, πως η καλή κοινωνική επικοινωνία είναι σημαντική για την ανάπτυξη του λόγου.

Το μωρό από πολύ νωρίς σας κοιτάζει, χαμογελά σε πρόσωπα, παρακολουθεί αντικείμενα, εκφράζει αιτήματα φέρνοντας το αντικείμενο που του ζητήσατε.

Το «μπα», το «μα», το «γκου» και άλλες τόσες ακόμη λεξούλες, είναι οι πρώτες κουβέντες που λέει ένα μωρό στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τη μαμά του που το θηλάζει ή τον μπαμπά που το κρατάει αγκαλιά.

Με αυτό τον τρόπο, μέχρι να κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του ένα μωρό αρχίζει να εξασφαλίζει ένα λεξιλόγιο με 3-4 πρώτες λεξούλες όπως: «Μπαμπά», «Μαμά», «Παππού», «Άντε», λεξούλες που είναι δισύλλαβες και συνήθως το οικογενειακό περιβάλλον τις επαναλαμβάνει τακτικά.

Από τα πρώτα γενέθλια και μετά, ένας γονιός αρχίζει να περιμένει το παιδάκι του να μιλήσει και συνήθως μέχρι τα δεύτερα γενέθλια με όσες λέξεις έχει μάθει καταφέρνει να σχηματίζει προτασούλες.

Αν ωστόσο, μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής του, δεν έχει πει μερικές λέξεις, ίσως αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για κάποια μαθησιακή δυσκολία.

Η μαμά κατέγραψε την πρώτη λέξη της κόρης της

Η μπεμπούλα που θα δείτε στο βίντεο είναι στην αγκαλιά της μαμάς της μέσα στο παιδικό δωμάτιο. Χαιρετούν καθώς η κάμερα είναι ανοιχτή, και λίγο μετά η μικρή ακούγεται να επαναλαμβάνει τη λέξη «Hi» που είπε η μαμά της.

Όπως σχολιάζει στο βίντεο η ίδια αυτή είναι η πρώτη λεξούλα που είπε η κόρη της και από καθαρή τύχη καταγράφηκε στην κάμερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved