Μετά από 13 αποβολές σε δέκα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει παιδί

Η ιστορία της Laura Worsley είναι σίγουρο ότι θα δώσει κουράγιο και δύναμη σε πολλές γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

Μετά από 13 αποβολές σε δέκα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει παιδί
facebook @ Laura Worsley

Για την Laura Worsley και τον σύζυγό της Dave η απόκτηση ενός παιδιού κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν.

Χρειάστηκαν δέκα χρόνια προσπαθειών, απογοητεύσεων αλλά και 13 αποβολών μέχρι να κρατήσουν στην αγκαλιά την κόρη τους Ivy.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες

H Laura είχε την πρώτη αποβολή σε ηλικία 35 ετών. Ακολούθησαν άλλες τρεις και τότε το ζευγάρι θορυβήθηκε κι άρχισε να αναζητά τα αίτια.

Μετά από εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι, διαπιστώθηκε ότι η Laura είχε αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, που επηρεάζει την πήξη του αίματος και παράλληλα μια διαταραχή στον πλακούντα (χρόνια ιστοκυτταρική ιντερβιλοσίτιδα), που στην ουσία δεν άφηνε την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί. Ετσι μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν θεραπείες με διάφορα φάρμακα. «Συμμετείχαμε σε κλινικές δοκιμές, κάναμε όλε τις εξετάσεις και δοκιμάσαμε διαφορετικά φάρμακα, ελπίζοντας σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα» είχε πει μιλώντας στο BBC News η Laura.

Το οποίο και δεν ερχόταν...

Παρά τις απανωτές δυσκολίες, αποφάσισαν να δοκιμάσουν ακόμα μια φορά με τη βοήθεια του καθηγητή Siobhan Quenby, ο οποίος είχε καταφέρει να μείνουν έγκυες αρκετές γυναίκες με το ίδιο σύνδρομο.

«Σκέφτηκα ότι αν υπάρχει έστω και μια ελπίδα να καταφέρω να μείνω έγκυος θα το κάνω. Όμως είχα πει στον εαυτό μου ότι θα ήταν η τελευταία μου φορά», ανέφερε στο BBC News η Laura.

laura

H απόκτηση της κόρης τους

Η 14η προσπάθεια έμελλε να ήταν και η τυχερή. Η Laura κατάφερε να γεννήσει στις 30 εβδομάδες με καισαρική την κόρη της που μετα βίας ζύγιζε 1,7 κιλά.

Μπήκε σε θερμοκοιτίδα και οι γιατροί προειδοποίησαν ότι αντιμετώπιζε αυξημένο κίνδυνο σηψαιμίας. Όμως η μικρή αποδείχτηκε πολύ δυνατή και μετά από 11 εβδομάδες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι στην πραγματικότητα δική μου... Μέσω της ιστορίας μου θέλω να δώσω σε όλους την ελπίδα και τη δύναμη να συνεχίσουν ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται αδύνατα. Την κοιτάζω και πιστεύω ότι θαύματα συμβαίνουν. Διάβαζα για τα θαύματα άλλων ανθρώπων και τώρα έχω δικό μου», είχε πει συγκινημένη η Laura.

Πλέον η κόρη της έχει μεγαλώσει και η ίδια αναρτά πολύ συχνά φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Aξίζει να τις δείτε καθώς αποτελούν απόδειξη ότι με τη δύναμη της θέλησης μπορούν να γίνουν ακόμα και θαύματα !

πηγή φωτογραφιών: facebook @ laura.worsleyl

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved