Κάψιμο από τον ήλιο; Οκτώ φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Δείτε πώς θα αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Κάψιμο από τον ήλιο; Οκτώ φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Όσο υπέροχος και απολαυστικός και αν είναι ο ήλιος το καλοκαίρι, δεν παύει να είναι επικίνδυνος. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος καίει και η χρήση του αντηλιακού σε κάθε έξοδό μας από το σπίτι είναι απαραίτητη.

Στην παραλία δε, η προστασία από τον ήλιο είναι ακόμα πιο αναγκαία. Συχνά, είτε επειδή κάνουμε με τις ώρες ηλιοθεραπεία, είτε επειδή έχουμε ξεχάσει να ανανεώσουμε το αντηλιακό μας, είτε ακόμα και επειδή το δροσιστικό νερό της θάλασσας δεν μας αφήνει να αντιληφθούμε πόσο πολύ καίει ο ήλιος, έχουμε στο γνωστό κάψιμο και κοκκίνισμα που σίγουρα έχουμε όλοι βιώσει.

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που συμβάλλουν στην ανακούφιση και καταπολέμησή του. Για κάποιες από αυτές μάλιστα το μόνο που θα χρειαστείτε είναι απλά υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας.

Γιαούρτι

Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Επίσης, η δροσερή υφή του μειώνει τη θερμοκρασία του δέρματος στο σημείο του καψίματος και προσφέρει άμεση ανακούφιση.

Πώς θα το εφαρμόσετε:
Απλώστε λίγο γιαούρτι στην περιοχή που έχετε καεί και αφήστε το να δράσει. Έπειτα κάντε ένα δροσερό ντουζ με προσοχή και χωρίς να τρίψετε το σημείο που έχετε καεί.

Δείτε επτά ακόμα φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο, στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved