Tέσσερα κοινά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες

Οι νέες μητέρες κάνουν πολλά παρόμοια λάθη τους πρώτους μήνες της μητρότητας.

Tέσσερα κοινά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες

Ο φόβος και το άγχος για το αν θα τα καταφέρουν συχνά κυριεύουν τις γυναίκες που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά.

Ειδικά η επιστροφή από το μαιευτήριο στο σπίτι και μέχρι τουλάχιστον το μωρό να σαραντίσει, είναι από τις πιο δύσκολες για τις νέες μαμάδες.

Ποια είναι όμως τα τέσσερα κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότερες;

Δεν κοιμούνται όταν κοιμάται το μωρό

Από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που δίνονται στις νέες μαμάδες είναι «κοιμηθείτε όταν το μωρό κοιμάται». Γιατί μπορεί τα νεογέννητα το μόνο που κάνουν είναι να κοιμούνται όχι όμως συνεχόμενα, αλλά με δόσεις. Κι επειδή όταν είναι ξύπνιο θα πρέπει να το ταΐζουν και να το φροντίζουν ο μόνος χρόνος που απομένει για δουλειές είναι όταν το μωρό κοιμάται. Ως αποτέλεσμα, πολλές νέες μητέρες αγνοούν τη συμβουλή για «ύπνο όταν το μωρό κοιμάται», και έτσι είναι μόνιμα κουρασμένες , χωρίς αντοχές και διάθεση.

Δεν δέχονται βοήθεια

Ένα άλλο λάθος που κάνει μια νέα μαμά είναι ότι δεν δέχεται εύκολα βοήθεια. Μπορεί να μη θέλει να εμπιστευτεί το μωρό της σε κανέναν, αλλά σύντομα θα νιώσει ότι καταρρέει. Ο ρόλος της ως μητέρα είναι αναντικατάστατος και κανείς δεν μπορεί να τον αναπληρώσει. Είναι σημαντικό λοιπόν να ζητούν βοήθεια από πρόσωπα που εμπιστεύονται και να τους ενημερώνουν για τις ανάγκες τους.

nea mama lathi

Δεν μιλάνε

Πολλές είναι οι νέες μητέρες που δεν μιλούν για την πίεση που αισθάνονται ή για όσα τις ενοχλούν. Για παράδειγμα, εάν μια μαμά βρίσκεται σε οικογενειακή εκδήλωση και το μωρό της αρχίζει να κλαίει όταν το κρατάει κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να φοβάται να ζητήσει να πάρει το μωρό στην αγκαλιά της. Είναι δικό της το παιδί και γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε τι χρειάζεται.

Δεν εμπιστεύονται το ένστικτό τους

Μπορεί μια γυναίκα που έγινε για πρώτη φορά μαμά να μη γνωρίζει ακριβώς γιατί κλαίει το μωρό ή γιατί δεν κοιμάται, όμως πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται το ένστικτό της χωρίς δισταγμό. Είναι η μητέρα του παιδιού και μπορεί να αισθανθεί πολύ περισσότερα πράγματα απ΄ότι πιστεύει.

Πηγή:www.momtastic.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved