Ημέρα της Μητέρας: Δέκα πράγματα που μπορείς να δώσεις στη μαμά σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ

Αν αναζητάτε κάτι ξεχωριστό για την Ημέρα της Μητέρας σας έχουμε προτάσεις οι οποίες μάλιστα δεν κοστίζουν.

Ημέρα της Μητέρας: Δέκα πράγματα που μπορείς να δώσεις στη μαμά σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ

Η Ημέρα της Μητέρας πλησιάζει και σίγουρα θα θέλετε να κάνετε ένα δώρο, συμβολικό ή μη, στον άνθρωπο που σας έχει προσφέρει τα πάντα.

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για τη μέρα αυτή είναι τα λουλούδια, φυσικά, τα γλυκά, οι κάρτες που συνοδεύονται από φιλιά και αγκαλιές. Ειδικά φέτος, που ο κορονοϊός μας επιβάλλει να κρατάμε τις αποστάσεις, πιθανόν να μην κάνουμε όλα όσα θα θέλαμε με τις αγαπημένες μας μαμάδες ή γιαγιάδες, όπως υπάρχουν τρόποι για να τιμήσουμε την μανούλα.

Και αυτούς που σας προτείνουμε ( τους τρόπους) όχι μόνο δεν κοστίζουν αλλά είναι όλα όσα θα ήθελε πραγματικά μια μαμά την Ημέρα της Μητέρας.

Ένας καλός ύπνος ή μια μέρα χαλάρωσης

Το ιδανικό θα ήταν ο συνδυασμός και των δύο. Οργανώστε λοιπόν την Κυριακή με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειαστεί να κάνει τίποτα η μαμά μέσα στο σπίτι.

Ένα καλό πρωινό ή ένα χαλαρωτικό βραδινό ποτό

Επιβάλλεται μια τέτοια μέρα να της ετοιμάσετε ένα πρωινό με έναν ζεστό αρωματικό καφέ. Αν αυτό για διάφορους λόγους είναι δύσκολο, η εναλλακτική είναι ένα ήσυχο απόγευμα στο σπίτι με φαγητό ή ένα ποτό που θα μπορεί να απολαύσει με την ηρεμία της.

Μια μέρα χωρίς να κάνει το παραμικρό

Σκεφτείτε την έκπληξη και την ευχαρίστησή της όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται να ετοιμάσει το πρωινό των παιδιών, να μαγειρέψει, να μαζέψει το σπίτι, να καθαρίσει γιατί απλά κάποιος άλλος θα το κάνει ( έστω και για μια μέρα).

Χρόνο να απολαύσει το μπάνιο της

Ίσως η μεγαλύτερη πολυτέλεια για μια μαμά είναι να κάνει ένα μπάνιο με την ησυχία της χωρίς να της χτυπάνε τα παιδιά την πόρτα ή να βιάζεται να βγει πριν ξυπνήσει το μωρό.

doro gia ti mama

Τακτοποιημένο σπίτι

Μπορεί να ακούγεται καταναγκαστικό αλλά οι περισσότερες μητέρες αφιερώνουν αρκετό χρόνο να βάλουν τάξη στο σπίτι γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο…χάος. Μαζέψτε λοιπόν τα άπλυτα, στρώστε κρεβάτια, αδειάστε το νεροχύτη της κουζίνας, τακτοποιήστε τα παιχνίδια των παιδιών, ειδικά για την ημέρα αυτή.

Όχι γκρίνιες και τσακωμοί

Τα παιδιά λατρεύουν να …συνωμοτούν. Ζητήστε τους λοιπόν την ημέρα της Μητέρας να είναι αυτό το δώρο στη μαμά: μια μέρα χωρίς νεύρα, χωρίς φωνές και αψημαχίες.

Μια βόλτα

Οργανώστε μια σύντομη βόλτα στη θάλασσα ή σε ένα πάρκο ( αποφεύγετε το συνωστισμό ) και κάντε της έκπληξη.

karta gia ti mama

Δώρο μια κάρτα

Μια κάρτα με λόγια αγάπης είναι σίγουρο ένα δώρο που θα εκτιμήσει πολύ.

Κάντε της το χατίρι

Δεν έχει και η μαμά μια φορά το δικαίωμα να ζητάει πράγματα χωρίς να της λένε όχι; Ναι σε όλα λοιπόν αυτή τη μέρα.

Φιλιά και αγκαλιές

Γεμίστε την αγκαλιές και φιλιά για όλα όσα μικρά και μεγάλα κάνει καθημερινά για εσάς. Είναι ένα είδος αναγνώρισης και έχει ανάγκη να της τη δείχνουν.

Πηγή: babyology.com.au

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved