Γιορτή της Μητέρας: Γιατί φέτος θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες;

Η ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαΐου, είναι μία ημέρα αφιερωμένη σε κάθε μαμά, κάθε γυναίκα που έχει μεγαλώσει, έχει φροντίσει, έχει αγαπήσει ένα παιδί, είτε το έχει φέρει στον κόσμο, είτε όχι. 

Γιορτή της Μητέρας: Γιατί φέτος θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες;

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, οι μαμάδες σε κάθε γωνιά της γης έχουν την τιμητική τους.

Φέτος ωστόσο, η Γιορτή της Μητέρας θα είναι είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με κάθε άλλη φορά. Ο κορονοϊός, η γρήγορη εξάπλωσή του και ο εγκλεισμός στο σπίτι έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό όμως, που μας έχει στοιχίσει περισσότερο είναι ότι μένουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και δη από τους δικούς μας γονείς.

Τη Γιορτή της Μητέρας, δε γιορτάζουμε μόνο εμείς. Γιορτάζουν και οι δικές μας μαμάδες και φέτος δεν θα μπορέσουμε να τις κάνουμε μία σφιχτή αγκαλιά, να τους δώσουμε ένα φιλί, πολλοί ουτέ καν να τις δούμε. Ναι, μπορεί από σήμερα να επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα, ο κίνδυνος όμως εξάπλωσης του κορονοϊοού παραμένει και η δική μας προσοχή και υπευθυνότητα θα κρατήσουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τους γονείς μας, ασφαλείς.

Φέτος, τα παιδιά μας δεν θα ετοιμάσουν τις γεμάτες καρδούλες και ευχές κάρτες τους στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία. Ένα δώρο που είχαμε συνηθίσει να παίρνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα και που πάντα μας γέμιζε συγκίνηση και χαρά.

Φέτος, αρκετά πράγματα θα είναι διαφορετικά και ο κορονοϊός έχει επισκιάσει όμορφφες στιγμές και μέρες σαν και αυτή. Μας έχει διδάξει όμως, και ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε την κάθε μέρα διαφορετική. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ας γιορτάσουμε την Ημέρα της Μητέρας όπου και όπως μπορούμε. Ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε χαρά στις μαμάδες μας που είναι μακριά. Ας τους στείλουμε τις κάρτες και τα δώρα τους, αντι να τους τα δώσουμε. Ας τους πούμε ότι τις αγαπάμε με ένα τηλέφωνο ή μία βιντεοκλήση. Ας μιλήσουμε εμείς στα παιδιά μας για τη Γιορτή της Μητέρας και ας ετοιμάσουμε μαζί όμορφες κάρτες και κατασκευές που θα κοιτάμε μετά από χρόνια και θα θυμόμαστε πόσο ιδιαίτερη και διαφορετική θα είναι αυτή η ημέρα φέτος.

Ένα προκαταβολικό Χρόνια Πολλά σε όλες μας!



Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved