Πώς μπορεί να κοιμηθεί το μωρό χωρίς να το θηλάσω; (vid)

Αποθηλασμός: Πώς μπορεί να κοιμηθεί το μωρό χωρίς να το έχω στο στήθος μου; 

Πώς μπορεί να κοιμηθεί το μωρό χωρίς να το θηλάσω; (vid)

Ο αποθηλασμός δεν είναι εύκολος για όλες τις μητέρες. Μπορεί να διαρκέσει μήνες και να τις δυσκολέψει αρκετά. Το κυριότερο πρόβλημα για τις περισσότερες είναι ο βραδινός ύπνος του μωρού.

Το μωρό σπάνια κοιμάται αν δεν είναι στο στήθος της μητέρας του ή μπορεί να ξυπνάει μέσα στη νύχτα κλαίγοντας για να θηλάσει.

Πώς λοιπόν μπορεί το μωρό να κοιμηθεί χωρίς να το θηλάζετε;

Ακολουθείστε τα εξής:

Θηλασμός

Όταν κοιμίζετε το μωρό το βράδυ προσπαθήστε να μην κοιμάται στο στήθος σας. Λίγο πριν κοιμηθεί, να το απομακρύνετε. Αν αρχίσει να κλαίει, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Πιθανόν να χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές μέχρι το μωρό να μάθει ότι δεν είναι απαραίτητο το στήθος σας για να κοιμηθεί.

Γάλα με μπουκάλι

Δοκιμάστε να αντλήσετε το γάλα και να το δώσετε στο μωρό εσείς ή ο σύζυγός σας. Με αυτό τον τρόπο πιθανόν να αποδεσμεύσει από το μυαλό του τον βραδινό ύπνο με το θηλασμό.

Θερμοκρασία δωματίου

Πολλά μωρά δεν μπορούν να κοιμηθούν όταν στο δωμάτιο έχει πολύ ζέστη ή κρύο. Φροντίστε λοιπόν η θερμοκρασία να είναι δροσερή και να επικρατεί ηρεμία.

Οδοντοφυϊα

Ελέγξτε αν το μωρό σας βγάζει δόντια. Λόγω του πόνου, τα μωρά είναι ανήσυχα και ο μόνος τρόπος ανακούφισης είναι το στήθος της μητέρας του. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για λύσεις προκειμένου να ανακουφιστεί ο πόνος του παιδιού.

Στερεές τροφές

Αν το παιδί έχει ξεκινήσει στερεές τροφές, μπορεί να ξυπνά πιο συχνά, καθώς δυσκολεύεται να απορροφήσει τις νέες τροφές. Δοκιμάστε να αποφύγετε τις στερεές τροφές το βράδυ ή προσπαθήστε να τις τρώει αρκετή ώρα πριν πάει για ύπνο.

Επικεντρωθείτε στο παιδί

Αν θηλάζετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να ασχολείστε μαζί του και να του μιλάτε. Οσο πιο πολύ καλυφθεί η ανάγκη του για επαφή μέσα στη μέρα, πιθανόν να σας αποζητά λιγότερο τη νύχτα.

Ο αποθηλασμός και ειδικά ο βραδινός είναι μια δύσκολη διαδικασία. Χρειάζεται χρόνο και αρκετή υπομονή. Μεγαλώνοντας όμως το μωρό θα ωριμάσει και θα μάθει να κοιμάται καλύτερα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και άλλους τρόπους για το πώς μπορεί να κοιμηθεί το μωρό σας το βράδυ χωρίς να το θηλάζετε:



Με πληροφορίες από το babysleepsite.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved