Τα οφέλη του θηλασμού για την υγεία της μητέρας (pics)

Ο θηλασμός προσφέρει πολλά οφέλη και στο μωρό σας και σ΄εσάς.

Τα οφέλη του θηλασμού για την υγεία της μητέρας (pics)

Εκτός από θρέψη, το μητρικό γάλα προσφέρει πολλά ακόμα οφέλη.Τα μωρά που θηλάζουν έχουν λιγότερους εμέτους και διάρροιες, ενώ το μητρικό γάλα προστατεύει από γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδες, νόσους του αναπνευστικού πνευμονία, βρογχίτιδα, λοιμώξεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Παιδιατρικής ο θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού ή και για μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με την αμοιβαία επιθυμία μητέρας και παιδιού. Δεν είναι λίγες οι μητέρες, ειδικά στο εξωτερικό που επιλέγουν να θηλάζουν τα παιδιά τους όχι για μήνες αλλά για χρόνια, ορισμένες μάλιστα ως και την ηλικία των έξι ετών!

Ο θηλασμός όμως έχει πολλά πλεονεκτήματα και για τη μητέρα.

Τη βοηθά να ανακτήσει τη φόρμα της γρηγορότερα, καθώς ο οργανισμός της καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να παράγει γάλα. Ωφελεί επίσης την υγεία της, μειώνοντας τον κίνδυνο να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Οι γυναίκες που θήλασαν τα μωρά τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας (ECE 2019) στη Λιόν της Γαλλίας.

Όσο μεγαλύτερη ήταν η περίοδος του θηλασμού, τόσο μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η προστατευτική δράση του για την καρδιά της μητέρας.

Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη του θηλασμού σττην υγεία της μητέρας στη gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved