Θα είμαι αρκετά καλή μητέρα;

Μπορεί να δυσκολεύεστε να φανταστείτε τον εαυτό σας να φροντίζει ένα νεογέννητο και να καταφέρνετε να ικανοποιήσετε όλες του τις ανάγκες όσο μεγαλώνει.

Θα είμαι αρκετά καλή μητέρα;

Στην πραγματικότητα θα ανακαλύψετε ότι το να είσαι γονιός, μαθαίνεται στην πράξη:

Θα ανακαλύψετε ότι πολλές φορές θα ανταποκρίνεστε φυσικά και θα ικανοποιείτε τις ανάγκες του μωρού σας, αν και θα υπάρχουν βέβαια, περιπτώσεις που δεν θα τα κάνετε όλα σωστά. Αυτό είναι φυσικό και θα σας επιτρέψει να εξελίσσεστε και ν μαθαίνετε ως γονιός.

Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πρώτες ημέρες είναι δύσκολες και ότι θα αντιμετωπίσετε πολλές ακόμα προκλήσεις καθοδηγώντας την κόρη ή το γιο σας από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, μπορεί να είναι καθησυχαστικό να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος να είναι κανείς γονιός.

Από τη στιγμή που τρέφετε, φροντίζετε, προστατεύετε και αγαπάτε το παιδί σας, χωρίς όρους, κάνετε το καλύτερο γι’ αυτό.

Στην πορεία θα αντλείτε συμβουλές από τις πιο έμπειρες φίλες σας και θα ανακαλύψετε ότι συχνά θα σας οδηγεί το ένστικτό σας.

Όταν νιώθετε πανικό ή αβεβαιότητα μπορείτε να στρέφεστε σε ειδικούς που θα σας ενθαρρύνουν να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις : αν θέλετε να είστε καλός γονιός, θα είστε.

nea mama

Θα αγαπήσω άλλο μωρό;

Αν έχετε ήδη ένα παιδί μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα επεκτείνετε αυτή την αγάπη σε ένα νέο μωρό – μπορεί να δυσκολεύεστε να φανταστείτε ότι είναι δυνατόν να αγαπήσετε κάποιον όσο το πρώτο σας παιδί. Τα συναισθήματα αυτά είναι φυσικά, αλλά μπορείτε να είστε ήσυχη ότι η αγάπη δεν έχει όρια. Θα δείτε ότι η αγάπη σας θα επεκτείνεται φυσικά σε όλα σας τα παιδιά , και στο σύντροφό σας, και θα αυξάνεται και θα αλλάζει με κάθε νεοφερμένο.

Όταν γεννηθεί το μωρό σας θα αναρωτιέστε πιθανώς πώς είχατε τέτοιου είδους αμφιβολίες. Ακόμα κι αν δυσκολευτείτε να δεθείτε λόγω παραγόντων όπως ο τύπος του τοκετού και της γέννας σας με τον καιρό η αγάπη για το μωρό σας θα αυξάνεται.

Σε πολλούς γονείς αυτό συμβαίνει γρήγορα, ενώ σε άλλους γίνεται αργά καθώς γνωρίζουν το μωρό τους όσο περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved