Μαμά εξομολογείται: «Έγινα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου για χάρη των παιδιών μου» (pics)

Τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμα που γινόμαστε για εκείνα εμείς, οι γονείς τους. Για να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας θα πρέπει να είμαστε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας.

Μαμά εξομολογείται: «Έγινα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου για χάρη των παιδιών μου» (pics)

«Το όνομά μου είναι η Sara. Ζω στη Νορβηγία και είμαι η μητέρα δύο παιδιών του Liam, 3 ετών, και της Emma, 9 μηνών. Είμαι γυναίκα. Είμαι μητέρα.

Δεν είμαι τέλεια. Δεν φοράω το Small μεγέθος. Έχω ραγάδες. Μερικές φορές το σπίτι μου είναι χάλια. Κάποιες μέρες φοράω πιτζάμες. Κάνω λάθη. Θυμώνω. Κλαίω. Γελώ. Χαμογελώ. Αλλά στο τέλος της ημέρας ... Τα παιδιά μου μπορεί να μην έχουν ΟΛΑ τα πράγματα που θέλουν στη ζωή. Αλλά έχουν μια μαμά που τους αγαπά και τους δίνει όλα όσα πρέπει να τους δώσει.

Πριν γεννήσω μου είπαν πολλά για το πώς είναι να είσαι μητέρα. Τι να περιμένω, τι πρέπει να κάνω και τι όχι. Οι απόψεις και οι συμβουλές ήταν εκατοντάδες και τα παιδιά μου δεν είχαν γεννηθεί ακόμη. Όλοι προσπαθούσαν να με προετοιμάσουν για μια ζωή με παιδιά. Μου έλεγαν πόσο κουρασμένη θα είμαι, πόσο λίγο θα κοιμάμαι. Πόσο δύσκολο θα είναι να βγω από το σπίτι και πως δεν θα μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου.

Είχαν δίκιο;

Ναι είχαν.

Αλλά όλοι ξεχνούσαν το πιο σημαντικό: Ότι έπρεπε να τα ανακαλύψω μόνη μου! Το να είσαι μητέρα είναι σκληρό και εξαντλητικό, αλλά η ζωή με τα παιδιά σου δίνει μια εντελώς νέα αίσθηση του τι είναι αγάπη. Μια αγάπη που σχηματίζει στο πρόσωπό σου ένα χαμόγελο τόσο μεγάλο που ξεχνάς ότι έχεις να κοιμηθείς μια εβδομάδα.

Οι άνθρωποι πάντα μιλάνε για το πώς θα χάσεις τον εαυτό σου όταν γίνεις γονέας. Σίγουρα, κάποια μέρη σου έχουν φύγει. Αλλά νιώθω ότι βρήκα τον εαυτό μου όταν έγινα μαμά.

Μην σκεφτείτε πολλά για το πώς θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας, πώς να κάνετε τα πάντα με τον σωστό τρόπο. Σκεφτείτε πώς θα… μεγαλώσετε, θα βελτιώσετε τον εαυτό σας. Πώς ενεργείτε, πώς συμπεριφέρεστε εσείς. Στο τέλος, τα παιδιά σας θα κοιτάζουν πάντα προς εσάς και προσπαθούν να είναι μια μίνι έκδοση σας. Θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας, όχι τις συμβουλές σας.

Η ζωή μου δεν «τελείωσε» επειδή έκανα παιδιά, άρχισε και είμαι τόσο ευγνώμων γι΄ αυτούς τους μικρούς ανθρώπους που με διδάσκουν πώς να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου».

Δείτε στις φωτογραφίες όμορφες, καθημερινές στιγμές της Sara με την οικογένειά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved