«Μαμά πεινάω»: Μια μαμά μας μιλάει για τον καθημερινό… «πονοκέφαλο» (pics)

Τα παιδιά πεινάνε συνέχεια!

«Μαμά πεινάω»: Μια μαμά μας μιλάει για τον καθημερινό… «πονοκέφαλο» (pics)

Όποιος έχει παιδί γνωρίζει ότι το φαγητό μπορεί να είναι περίπλοκο ζήτημα. Το να ικανοποιείς την όρεξη του παιδιού για φαγητό είναι από τις πιο δύσκολες για τις μαμάδες. Ειδικά αν πεινάνε όλη την ώρα, αλλά δεν ξέρουν τι θέλουν να φάνε!

Τα παιδιά πεινάνε γιατί απλώς… πεινάνε όπως και οι ενήλικες, πεινάνε για συναισθηματικούς λόγους, πεινάνε γιατί απλά αναπτύσσονται, πεινάνε γιατί… βαριούνται – όποιος έχει παιδί στην εφηβεία καταλαβαίνει!

Η Michele Lovetri είναι μαμά δύο αγοριών.

«Παιδική, νηπιακή ηλικία. Νιώθω τόση αγάπη για αυτά τα παιδιά, περισσότερη απ’ όση η καρδιά μου μπορεί να αντέξει αλλά ξέρουν πώς να με φέρνουν στα όριά μου ειδικά με τα γεύματα.

Προσπαθώ πραγματικά. Προσπαθώ να τρώνε σωστά και υγιεινά.

Προσπαθώ να δοκιμάσω νέα πράγματα, νέες γεύσεις, νέα λαχανικά ακόμα και με τη μορφή «τηγανιτής πατάτας» αλλά πάντα λένε την τελευταία λέξη και αυτή συνήθως είναι «όχι» ή «Δεν μου αρέσει».

Υπάρχουν μέρες όπου το μόνο που κάνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι να γκρινιάζουν και εγώ δεν έχω την ενέργεια να το πολεμήσω.

Το φαγητό που αρέσει στον έναν δεν αρέσει στον άλλον και το αντίθετο. Τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο της ζωής τους αυτό συμβαίνει. Έχω μειώσει τις προσδοκίες μου εδώ και καιρό και απλώς προσπαθώ! Ξέρω ότι είναι φάση και θα περάσει και θα βρούμε τις διατροφικές ισορροπίες μας. Δεν είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου πια.

Ελπίζω ότι και αυτό θα περάσει και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρω και όταν θα πάνε στο πανεπιστήμιο δεν θα τρώνε μόνο πίτσα και μακαρόνια. Τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Είναι και τα δικά σας παιδιά τόσο… επιλεκτικά;!»

Δείτε στις φωτογραφίες μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε το πιάτο των παιδιών διατηρώντας το περιεχόμενό του το ίδιο θρεπτικό αλλά περισσότερο ελκυστικό!

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #foodartkids

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved