Μίλησε στην μητέρα του παιδιού που έκανε bullying στην κόρη της. Η αντίδρασή της την εξέπληξε!

Η κόρη της Stephanie Giese δέχθηκε bullying από τις συμμαθήτριές της. Και από την καλύτερή της φίλη.

Μίλησε στην μητέρα του παιδιού που έκανε bullying στην κόρη της. Η αντίδρασή της την εξέπληξε!

Η Stephanie είναι δασκάλα δημοτικού σχολείου και μαμά τριών παιδιών. Η κόρη της Abby χρειάστηκε να φορέσει γυαλιά όταν πήγαινε στην πρώτη τάξη.

«Επέλεξε ένα ζευγάρι στρογγυλά καφέ που της θύμιζαν τον Χάρι Πότερ. Πήγε στο σχολείο ενθουσιασμένη για να δείξει τα γυαλιά της στους νέους φίλους της, αλλά ο ενθουσιασμός σταμάτησε εκεί. Η Abby ανακάλυψε ότι τα παιδιά μπορεί να είναι σκληρά. Ήρθε σπίτι απογοητευμένη και λυπημένη. Όταν την ρώτησα τι συνέβη μου αποκάλυψε ότι τα μεγαλύτερα κορίτσια της είπαν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κούνιες πια.

«Αλλά αυτό δεν ήταν το χειρότερο», είπε, καθώς κράτησε τα δάκρυα της κοιτάζοντας κάτω. «Το χειρότερο ήταν ότι η με κορόιδεψε και η Victoria». Τότε ήταν που άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Αυτό είναι ένα σημείο του να είσαι γονέας που ποτέ κανείς δεν σε έχει προετοιμάσει: όταν η καλύτερη φίλη του παιδιού σου από τον παιδικό σταθμό γίνεται ένα πρώτης τάξεως «κακό κορίτσι». Έβαλα τα δυνατά μου για να την παρηγορήσω αλλά δεν το κατάφερα.

Για να υποστηρίξουν την Abby και τα καινούργια της γυαλιά οι φίλοι έβγαλαν φωτογραφίες φορώντας τα γυαλιά τους και τις δημοσίευσαν στη σελίδα του Facebook μου. Ο σύζυγός μου έφερε στο σπίτι τα λουλούδια στο αγαπημένο της χρώμα, μωβ. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε να σκεφτούμε για να προσπαθήσουμε να την ηρεμήσουμε, αλλά αυτή ήταν η πρώτη πραγματική πληγή στην καρδιά της. Επικοινώνησα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον δάσκαλό της και στη συνέχεια έκανα αυτό που φοβόμουν πιο πολύ: Επικοινώνησα με τη μαμά της Victoria.

Ήμουν δασκάλα δημοτικού σχολείου για αρκετά χρόνια και γνωρίζω ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορεί να αντιδράσουν όταν αντιμετωπίζουν ειδήσεις ότι το παιδί τους έχει εκφοβίσει. Κάποιοι γονείς το αρνούνται, αρνούμενοι να πιστέψουν ότι το παιδί τους θα συμπεριφερθεί έτσι. Μερικοί κατηγορούν άλλα παιδιά ή το θύμα, καθώς κάποιος πρέπει να έχει κάνει κάτι για να το προκαλέσει. Άλλοι βρίσκονται στο αντίθετο άκρο και δείχνουν μηδενική ανοχή για συμπεριφορά εκφοβισμού, δείχνοντας στο παιδί τους τι αισθάνεται το παιδί που υπέστη το bullying για να μην το κάνουν ποτέ ξανά. Η μητέρα της Victoria δεν έκανε τίποτα από αυτά τα πράγματα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη χάρη και τη σοφία που έδειξε ως απάντηση στην κατάσταση.

Της έστειλα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της μετέφερα τα όσα μου είπε η Abby. Παραδέχτηκα ότι ήταν δύσκολο να βγάλεις ολόκληρη την ιστορία από έναν 6χρονο. Απλώς είπα ότι η Abby ήταν πληγωμένη και ότι θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Η μητέρα της Victoria δεν ήταν ευχαριστημένη με την κόρη της, αλλά και οι δύο συνειδητοποιήσαμε ότι τα 6χρονα δεν κάνουν πάντα τις καλύτερες επιλογές για τα όσα λένε. Είπε ότι η Victoria θα ζητούσε συγγνώμη από Abby και στη συνέχεια εργαστήκαμε μαζί για να βοηθήσουμε τα κορίτσια να δημιουργήσουν μια νέα φιλία. Η Victoria θα μπορούσε να είναι και πάλι φίλη της Abby. Αν έβλεπε την Abby να παίζει μόνη της, θα μπορούσε να την καλέσει να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι. Αν η Victoria έβλεπε μεγαλύτερα παιδιά να κοροϊδεύουν την Abby θα έπρεπε να βρει έναν ενήλικα να την βοηθήσει αντί να αισθάνεται ότι θα πρέπει και συμμετέχει στην κοροϊδία μαζί με τους «ισχυρούς».

Ήμουν τόσο νευρική στο να πλησιάσω τη μητέρα της Victoria. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω ως γονέας. Δεν είναι εύκολο να πει κανείς στον άλλο γονιό ότι το παιδί τους έχει κάνει κάτι ενοχλητικό, αλλά νομίζω ότι η απάντησή της είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να δράσουμε σε αυτή την κατάσταση. Τα παιδιά μας δεν θα είναι τέλεια πάντα. Θα κάνουν και λάθη. Όταν η δική μου κάνει κάποιο λάθος ελπίζω να μπορέσω να αντιδράσω όπως η μαμά της Victoria».

Πηγή:babble.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved