Επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια: Μια μαμά μας εξηγεί το πόσο σημαντική είναι! (pics)

Η σωστή επικοινωνία είναι ένα από τα πιο βασικά και θεμελιώδη στοιχεία σε μια σχέση.

Επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια: Μια μαμά μας εξηγεί το πόσο σημαντική είναι! (pics)

Μια μητέρα και σύζυγος, η Desiree, μας λέει γιατί η σωστή επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια αποτελεί μια καθημερινή «πρόκληση»!

«Η επικοινωνία είναι ίσως ένας από τους πιο συνηθισμένους «αγώνες» σε μια σχέση (ακόμα και στις φιλίες). Ήταν ένας από τους κύριους λόγους που χρειαζόμασταν θεραπεία τα πρώτα δύο χρόνια του γάμου μας! Δεν είχαμε εργαλεία για την καλή επικοινωνία και είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας στις σχέσεις.

Αυτή την εβδομάδα σας προκαλώ να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας. Εξοικονομήστε δέκα λεπτά ημερησίως για να έχετε μια πραγματική και ειλικρινή συζήτηση για το πώς ήταν η ημέρα σας, τι σας συνέβη, τα συναισθήματά σας. Οι ειλικρινείς συνομιλίες είναι σημαντικές και μερικές φορές πραγματικά οδυνηρές, αλλά όσοι είναι σε θέση να επικοινωνούν ειλικρινά και αποτελεσματικά μπορεί να σώσουν και τον γάμο τους.

Μερικές συμβουλές επικοινωνίας:

1. Να είστε παρόντες και να ακούτε. Προσπαθήστε να καταλάβετε τους συντρόφους σας, τα συναισθήματά τους. Δεχθείτε τα όσα αισθάνονται ακόμα και αν διαφωνείτε.

2. Μην ασκείτε κριτική! Το μόνο αποτέλεσμα από αυτό θα είναι να αισθανθεί ο σύντροφός σας ότι βρίσκεται σε άμυνα, να πληγωθούν τα αισθήματά του, να νιώσει θυμό.

3. Προσπαθήστε να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «πάντα» και «ποτέ». Για παράδειγμα: «ποτέ δεν βγάζεις τα σκουπίδια». Αντ 'αυτού μπορείτε να πείτε «πραγματικά θα μου χρειαζόταν λίγη βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε και που θα σε βοηθούσε να θυμάσαι να πετάς τα σκουπίδια; «.

4. Μείνετε ήρεμες. Εάν νιώθετε ότι χρειάζεστε λίγο χρόνο για να ηρεμήσετε, να σκεφτείτε και να απαντήσετε λίγο αργότερα, ζητήστε τον!

5. Θυμηθείτε γιατί εκτιμάτε, γιατί αγαπάτε ο ένας τον άλλον και πείτε το!»

Πηγή φωτογραφιών: Instasgram hashtag #marriagetruths

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved