Διατροφή και θηλασμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κάθε νέα μανούλα, όπως και εσύ, έχει πολλές απορίες σχετικά με το πώς θα φροντίσει το μωρό της τις πρώτες του ημέρες στον κόσμο.

Διατροφή και θηλασμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Διαβάζεις άρθρα, ζητάς τις συμβουλές του γιατρού σου και ενημερώνεσαι διαρκώς, προκειμένου να κάνεις το καλύτερο και να του προσφέρεις όλα όσα χρειάζεται. Φυσικά, ο θηλασμός που θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί είναι ένα από τα κύρια ζητήματα σχετικά με το οποίο προβληματίζεσαι.

Τι πρέπει να προσέξεις; Τι θα προσφέρει το μητρικό γάλα στο αγγελούδι σου; Υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή που πρέπει ακολουθήσεις; Ποιο συμπλήρωμα είναι κατάλληλο για τις μαμάδες που θηλάζουν; Παρακάτω ακολουθούν απαντήσεις σε αυτά και μερικά ακόμη ερωτήματα που απασχολούν κάθε μητέρα.

Μητρικό γάλα: Η καλύτερη υπερτροφή για το μωρό σου!

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός την υγεία και την ανάπτυξη του μικρού σου. Αυτό που μπορεί να μην ήξερες είναι ότι το μητρικό γάλα, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τα νεογέννητα, αφού είναι από μόνο του υπερτροφή. Τους παρέχει δηλαδή, όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχουν ανάγκη στη σωστή αναλογία, ενώ επιπλέον προσδίδει μακροχρόνια οφέλη για την υγεία τους.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θωρακίζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, το μητρικό γάλα είναι εύπεπτο, πλούσιο σε αντισώματα και άλλους παράγοντες που προστατεύουν από σοβαρές λοιμώξεις (ωτίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες, μηνιγγίτιδες κλπ). Επιπρόσθετα τα παιδιά που θηλάζουν θωρακίζονται σε μεγάλο βαθμό από διάρροιες και εμέτους, άσθμα, παιδική παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

DIATROFI THILASMOS 1

Απόφυγε την εξάντληση με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα

Έτσι, ξέρεις ότι θηλάζοντας το μωρό σου θα του κάνεις το μεγαλύτερο «δώρο» και θα το βοηθήσεις να παραμείνει υγιές και γερό όσο μεγαλώνει. Παρόλα αυτά, προκειμένου να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα πρέπει να προσέχεις και εσύ τη διατροφή σου και να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα.

Μην ξεχνάς ότι οι διατροφικές ανάγκες κάθε μανούλας που θηλάζει είναι ιδιαίτερα αυξημένες, γιατί μέσω της διατροφής της, πρέπει να εξασφαλίσει ότι και το μωρό της θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και η ίδια δεν θα εξαντληθεί. Μελέτες δείχνουν ότι η χαμηλή πρόσληψη από τη μητέρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά τη διάρκεια του θηλασμού, είναι δυνατό να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο μωρό της.

Πώς θα ενισχύσεις τον οργανισμό σου κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Η κατάλληλα προσαρμοσμένη δίαιτα στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιόδου του θηλασμού είναι απαραίτητη, αλλά όχι πάντα επαρκής. Τι ακριβώς θα πει αυτό; Στην πράξη, η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών αποκλειστικά και μόνο από τη σωστή δίαιτα είναι εξαιρετικά δύσκολη, με αποτέλεσμα αφενός να επιβαρύνεται ο οργανισμός της μητέρας και αφετέρου να στερείται το μωρό της πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι η λήψη εξειδικευμένων πολυβιταμινούχων σκευασμάτων κατάλληλης σύνθεσης, ιδανικής για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών κατά τον θηλασμό, είναι απαραίτητη.

Εμείς ξεχωρίζουμε το Iofolen Lactancia® γιατί είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη μητέρα κατά τον θηλασμό. Και αυτό διότι καλύπτει ακριβώς εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι τόσο εσύ όσο και το μωρό σου, στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

DIATROFI THILASMOS 2

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, εμπλουτισμένη με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία εξασφαλίζει τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων θρεπτικών ουσιών για την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος. Το Iofolen Lactancia® είναι ιδανικό για την κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών όλων των μητέρων που θηλάζουν, αποκλειστικά ή συμπληρωματικά, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο θηλασμός.

Γιατί εμπιστευόμαστε το Iofolen Lactancia®;

Γιατί είναι ιδανικό για το μωρό, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμβάλλει στην ανάπτυξη των οφθαλμών, του εγκεφάλου και των νοητικών λειτουργιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και διατηρεί την υγεία των οστών και δοντιών του μωρού που θηλάζει.

Φυσικά, είναι ιδανικό και για εσένα γιατί μπορεί να σου προσφέρει ευεργετικά οφέλη και να σε βοηθήσει να αισθανθείς γεμάτη αισιοδοξία. Τι ακριβώς θα πει αυτό; Τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο Iofolen Lactancia® μειώνουν τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης και εξασφαλίζουν την ενέργεια και την καλή διάθεση που χρειάζεται κάθε μητέρα που θηλάζει επιτρέποντάς της να απολαύσει τη μοναδική αυτή εμπειρία, που ταυτόχρονα, όμως, είναι ιδιαίτερα απαιτητική για το σώμα της και την ψυχολογία της. Έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς χωρίς δεύτερες σκέψεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved