Πώς θα γίνετε «Πρότυπο» για το παιδί σας!

Εάν είστε γονιός αδιαμφισβήτητα το πρώτο σας μέλημα είναι να μεγαλώσει το παιδί σας σωστά και ο πρώτος που πρέπει να δώσει το παράδειγμα είστε εσείς! Δείτε μερικούς τρόπους για να διδάξετε το σεβασμό, την υπομονή και την υπευθυνότητα στο παιδί σας!

Πώς θα γίνετε «Πρότυπο» για το παιδί σας!
  • Βάλτε νερό σε όλη την οικογένεια στο τραπέζι, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή σε δημόσιους χώρους, προσφερθείτε να βοηθήσετε όποιον χρειάζεται βοήθεια. Είναι κάποια μικροπράγματα που μπορούν να διδάξουν το σεβασμό στο παιδί σας!
  • Αφήστε το να λερωθεί άφοβα την ώρα του παιχνιδιού! Το παιχνίδι είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση για ένα παιδί και πρέπει να νιώθει απόλυτα ελεύθερο εκείνη την ώρα!
  • Πάρτε ένα κατοικίδιο στο σπίτι και δείξτε στο παιδί σας πώς το περιποιείστε καθημερινά! Αν δε θέλετε να πάρετε κάποιο ζώο, μπορείτε να αγοράσετε ένα φυτό. Θα το φροντίζετε με την ίδια υπευθυνότητα και το παιδί σας θα αντιληφθεί ότι χάρη στη φροντίδα σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!
  • Αν θέλετε το παιδί σας να γυμνάζεται ή να αγαπήσει το διάβασμα, μην περιμένετε να το κάνει από μόνο του! Δώστε πρώτα εσείς το παράδειγμα και αυτό θα ακολουθήσει!
  • Παίρνετε μαζί το παιδί σας στις αγορές σας και φροντίστε να του περάσετε το κατάλληλο μήνυμα για τον καταναλωτισμό! Κάντε έξυπνες αγορές και αυτό με τη σειρά του θα μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα και να κάνει κουμάντο στα οικονομικά από μικρή ηλικία!

Το να είσαι γονιός σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, σίγουρα όμως είναι το πιο όμορφο και μοναδικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved