Κάθε πότε πρέπει να κάνω μπάνιο το παιδί μου και με τι σαμπουάν;

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι - για πρώτη φορά- μανούλες, αναρωτιούνται πώς θα κάνουν μπάνιο το νεογέννητο μωράκι τους, κάθε πότε πρέπει να το κάνουν μπάνιο αλλά και με τι σαμπουάν, πρέπει να είναι αποκλειστικά βρεφικό;

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μπάνιο το παιδί μου και με τι σαμπουάν;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μανούλες μην φοβάστε να πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά. Το ένστικτό σας θα σας καθοδηγήσει. Το μπάνιο ναι, είναι υποχρεωτικά καθημερινό ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Το συστήνουν και οι γιατροί. Παρόλα αυτά όμως αν δεν το κάνετε και μια μέρα δεν χάθηκε και ο κόσμος, ειδικά αν κάποιες μέρες είναι αρκετά κρύες. Φροντίστε όμως να καθαρίζετε πάρα πολύ καλά τοπικά, στο λαιμό, τα χέρια και φυσικά κατά το κάθε άλλαγμα της πάνας να πλένετε το μωράκι σας με τρεχούμενο νεράκι και βρεφικό σαμπουάν.

14 How to Give a Newborn a Bath Baby Care xxxlarge

Πρέπει να είναι «βρεφικό», το σαμπουάν; Ναι, πρέπει να είναι βρεφικό. Και αυτό γιατί το δέρμα του μωρού σας είναι ευαίσθητο και το ανοσοποιητικό του δεν έχει ωριμάσει πλήρως και ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Είναι λοιπόν καλό να αποφεύγετε κάθε τι «μη» βρεφικό γιατί μπορεί να προκαλέσουν με απλά λόγια ερεθισμούς στο δερματάκι του. Πάντα να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προορίζονται και ειδικά καλλυντικά που προορίζονται αποκλειστικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα που παιδιού σας!

Να θυμόσαστε πάντα πώς το μπάνιο κάνει καλό στο παιδάκι σας οπότε καλό θα είναι να το κάνετε κάθε μέρα. Το μπάνιο βοηθά τα μωρά να χαλαρώσουν αλλά και να ανακουφιστούν από τυχόν πονάκια που προκαλούν οι κολικοί. Τέλος πέρα από τα τοπικά πλυσίματα που θα κάνετε μετά από κάθε άλλαγμα πάνας, η ιδανικότερη ώρα για μπάνιο είναι λίγο πριν το τελευταίο του γεύμα και πριν τον ύπνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved