5 τύποι μαμάδων που σίγουρα θα συναντήσεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ποιες μαμάδες θα συναντήσεις στην παρέλαση και ποιες να αποφύγεις. 

Μαργαρίτα Νικολάου
5 τύποι μαμάδων που σίγουρα θα συναντήσεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Bigstock

Σπουδαία μέρα η αυριανή. Διπλή γιορτή για όλους μιας και εκτός από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Κάθε χρόνο είθισται τα παιδιά να παρελαύνουν προς τιμή των προγόνων τους. Μια μέρα γεμάτη με χαρά και συγκίνηση για πολλούς γονείς, που είτε καμαρώνουν για πρώτη φορά στην παρέλαση τα βλαστάρια τους, είτε όχι.

Εκτός από τα παιδιά λοιπόν, πρωταγωνιστές είναι και οι γονείς και δη οι μαμάδες, που σπεύδουν να πιάσουν μια καλή θέση, μπροστά-μπροστά για να φωτογραφίσουν τα παιδιά τους. Υπάρχουν πολλά είδη μαμάδων και αν βρεθείτε για πρώτη φορά στην άκρη του δρόμου για να καμαρώσετε το παιδί σας θα πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε αυτούς τους 5 τύπους μαμάδων.

Η μαμά «πρώτο τραπέζι πίστα»

Θα την αναγνωρίσεις μιας και θα τη δεις να κάθεται στην άκρη του πεζοδρομίου και μάλιστα μη αφήνοντας να μπει κάποιος άλλος μπροστά της. Δεν πήγε μια ώρα νωρίτερα για αν πάτε εσείς να της πιάσετε τη θέση. Αν κάνετε το λάθος να της ζητήσετε να στριμωχτείτε κάπου μπροστά της για να βγάλετε φωτογραφία το παιδί σας, θα σας αγριοκοιτάξει και ίσως να καυγαδίσετε μαζί της.

tipoi-mamadon-stin-parelasi.jpg

Γυναίκα κρατά ελληνική σημαία στα χέρια της

Bigstock

Η μαμά «Γιώργος Λάνθιμος»

Θα καταλάβεις ποια είναι μόλις σηκώσεις το βλέμμα λίγο πιο ψηλά. Είναι εκείνη που έχει ανέβει στο πιο ψηλό σημείο για να έχει καθαρό πλάνο από το παιδί της που παρελαύνει. Θα τη δεις επάνω σε γλάστρες, σε τραπέζια ή καρέκλες καφετεριών. Θέλει τις καλύτερες φωτογραφίες και το καλύτερο βίντεο από τη μέρα αυτή και είναι ικανή να βγει στον δρόμο που κάνουν παρέλαση τα παιδιά για να τα καταφέρει.

Η μαμά «Γιωργάκη, εδώ είναι η μανούλα»

Ναι καλά καταλάβατε! Αυτή η μαμά θα φωνάζει στο βλασταράκι της για να την ακούσει και μάλιστα για να γυρίσει να την κοιτάξει. Μαζί με το όνομα του παιδιού της κουνάει χέρια, χαμογελάει και χαιρετάει. Μην εκπλαγείτε αν την ακούσετε να φωνάζει και το όνομα του παιδιού της φίλης της.

Η «το δικό μου παιδί κρατά τη σημαία» μαμά

Αυτή η μαμά είναι εκείνη που το παιδί της είναι σημαιοφόρος και φροντίζει να ενημερώσει τους γύρω της ότι ο/η σημαιοφόρος είναι το παιδί της. Δικό της παιδί. Το χαρτομάντηλο και τα δάκρυα συγκίνησης και περηφάνιας θα την κάνουν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλους γονείς.

Η μαμά που όλα της φταίνε

Είναι εκείνη η μαμά που θα ξυπνήσει στραβά και που θα της φταίνε όλα. Θα της φταίει ο ήλιος, θα της φταίει ο αέρας, θα της φταίει το κρύο, θα της φταίει ο άνδρας της που δεν πήγαν πιο νωρίς να βρουν θέση μπροστά - μπροστά, θα της φταίνε όλοι όσοι στριμώχνονται δίπλα της ή εκείνοι που είδαν το παιδί τους και δεν παραχωρούν τη θέση τους σε άλλους που περιμένουν πίσω-πίσω για να καμαρώσουν το δικό τους παιδί.

Αλήθεια, εσύ... ποιος από τους παραπάνω τύπους είσαι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved