Η μητέρα είναι το στήριγμα της οικογένειας

Είναι η «καρδιά» του σπιτιού.

Η μητέρα είναι το στήριγμα της οικογένειας
Bigstock

O ρόλος της μητέρας στην οικογένεια παραμένει όχι μόνο σημαντικός αλλά και καθοριστικός στην ανάπτυξη των παιδιών.

Η μητέρα είναι πηγή δύναμης και ασφάλειας, το πρόσωπο που είναι δίπλα σου, κάθε στιγμή. Είναι εκείνη που κρατά ενωμένη την οικογένεια, που κάνει υποχωρήσεις, που βάζει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα γιατί προτεραιότητα είναι τα παιδιά της.

Η μητέρα σ’ αγαπά και σε στηρίζει άνευ όρων, ακόμα κι όταν κάνεις λάθη. Είναι ο άνθρωπός σου, ο καλύτερός σου φίλος, ο συνοδοιπόρος στη ζωή…

mana-mitera-mama.jpg

Η σημασία του να έχεις μητέρα

Η πρώτη αγάπη που λαμβάνεις όταν πρωτοαντικρίζεις τον κόσμο, είναι της μάνας. Για την ακρίβεια, ξεκινά όταν ακόμα είσαι στην κοιλιά της. Υπάρχει κάποια άλλη σχέση τόσο δυνατή όσο αυτή; Η απάντηση είναι όχι. Στην ερώτηση λοιπόν «ποιος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου;» οι περισσότεροι αναφέρουν τη μητέρα τους.

Όχι μόνο επειδή σε γέννησε, σε φρόντισε, σε έθρεψε αλλά και γιατί συνεχίζει να κάνει τόσα κι άλλα τόσα καθημερινά.

thilazouses-miteres.jpg

Η μητρική αγάπη

Η αγάπη μιας μητέρας δεν είναι μόνο άνευ όρων αλλά και αναντικατάστατη. Γι΄αυτό κι είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μας.

Είτε χρειάζεσαι έναν φύλακα άγγελο, έναν φίλο, έναν στυλίστα, έναν διατροφολόγο, έναν υπερήρωα, η μάνα μπορεί να υποδυθεί όλους αυτούς τους ρόλους ( και πολλούς περισσότερους), αγόγγυστα γιατί είσαι το παιδί της.

Ακόμα κι όταν μεγαλώσεις, πάντα θα σε αγαπάει και θα σε φροντίζει η μάνα σου σαν παιδί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συχνά θυσιάζει τις δικές της ανάγκες ή χάνει την ταυτότητά της. Αρκετές μητέρες εγκαταλείπουν τη δουλειά για να αφιερωθούν στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών τους.

mitera-kori.jpg

Ο ρόλος της μητέρας στην οικογένεια

Καμία οικογένεια δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μητέρα. Είναι ο δομικός της λίθος… Γι΄αυτό και αποτελούν το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Η ζωή δεν σου δίνει εγχειρίδιο. Αντίθετα, σου δίνει μια μητέρα…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved