Μυστικά που θα κάνουν την άντληση μητρικού γάλακτος λιγότερο κουραστική

7 μυστικά για ξεκούραστη και επιτυχημένη άντληση.

Μαργαρίτα Νικολάου
Μυστικά που θα κάνουν την άντληση μητρικού γάλακτος λιγότερο κουραστική
Bigstock

Είτε πρόκειται να επιστρέψετε στη δουλειά σας, είτε θέλετε να βγείτε μια βόλτα για να κάνετε ένα διάλειμμα από το θηλασμό, η άντληση μητρικού γάλακτος είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να το καταφέρετε αυτό, ειδικά αν δεν θέλετε το παιδί σας να πιει φόρμουλα.

Η άντληση είναι η διαδικασία συλλογής μητρικού γάλακτος είτε με το χέρι, είτε με χειροκίνητο θήλαστρο, είτε με ηλεκτρικό. Το γάλα μετά την άντληση τοποθετείται στο μπιμπερό για να χορηγηθεί στο μωρό.

Για πολλές μαμάδες, η διαδικασία αυτή είναι αγχωτική και συνάμα κουραστική. Ορίστε μερικά tips όμως που θα κάνουν αυτή την εμπειρία μοναδική, ξεχωριστή και... ξεκούραστη.

Να θυμάστε: μαμά με μαμά διαφέρει, όπως συμβαίνει και με την εμπειρία θηλασμού, τη διατροφή του μωρού καθώς επίσης και την άντληση μητρικού γάλακτος με το χέρι ή το θήλαστρο.

antlisi-mitrikou-galaktos.jpg

1ο μυστικό - Διαλέξτε το κατάλληλο θήλαστρο

Υπάρχουν αρκετά είδη θηλάστρων εκεί έξω. Ενημερωθείτε για αυτά και διαλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες. Δεν ταιριάζουν όλα τα θήλαστρα σε όλους.

Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα θήλαστρο, μπορείτε να το ενοικιάσετε. Μάθετε περισσότερα εδώ.

2ο μυστικό - Σκεφτείτε τους στόχους σας

Οι στόχοι άντλησης κάθε μαμάς είναι διαφορετικοί, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τους δικούς σας. Είναι ο στόχος σας να έχετε αρκετό γάλα για όταν λείπετε από το μωρό σας; Πόσο καιρό σκοπεύετε να αντλήσετε; Και να θυμάστε, είναι απολύτως εντάξει να αλλάξετε τους στόχους σας αν κάτι δεν λειτουργεί στη δική σας περίπτωση.

3ο μυστικό - Συμβουλευτείτε μια μαία

Υπάρχουν πολλές μαίες εκεί έξω έτοιμες να σας συμβουλέψουν και να κάνουν την διαδικασία της άντλησης πιο άνετη και πιο ξεκούραστη για εσάς με τις συμβουλές τους.

4ο μυστικό - Βρείτε κάτι που σας θυμίζει το μωρό σας

Μια φωτογραφία του μωρού σας, ένα παιχνίδι του, ένα ρούχο του ή ένα κουβερτάκι του ή κάτι που μυρίζει σαν το μωρό σας μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει την παραγωγή γάλακτός. Αντί να κοιτάτε το θήλαστρο και να μετράτε κάθε σταγόνα που πέφτει, εστιάστε στο παιδί σας, χαλαρώστε και θα δείτε πόσο εύκολα θα ρέει το μητρικό γάλα από το στήθος σας.

5ο μυστικό - Κάντε μασάζ στο στήθος

Κάντε μαλάξεις στην περιοχή του στήθους, βάλτε ζεστές κομπρέσες και γενικότερα κάντε μασάζ για περίπου 1-2 λεπτά πριν τοποθετήσετε τις χοάνες.

amelxi-me-to-xeri-mitriko-gala.jpg
Bigstock

6ο μυστικό - Μείνετε ενυδατωμένη και καταναλώστε σνακ

Η ενυδάτωση πάει πακέτο με τον επιτυχημένο θηλασμό και την άντληση. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 2 με τρία λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε την παροχή γάλακτος. Το μητρικό γάλα είναι περίπου 90 % νερό, μαζί με όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό σας. Η καλή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει τη ροή του γάλακτος και να εξασφαλίσει τη συνεχή παραγωγή του.

Τέλος μην ξεχνάτε να έχετε τα σνακ κοντά σας ώστε να μην χρειάζεται να σηκωθείτε ή να διακόψετε την άντληση.

7ο μυστικό - Να είστε ευγενική με τον εαυτό σας

Δεν έχει σημασία το πόσο συχνά αντλείτε γάλα ή με ποιο τρόπο το κάνετε. Σημασία έχει να φροντίζετε και να αγαπάτε τον εαυτό σας. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε, όταν έχετε χρόνο και μην πιέζετε τον εαυτό σας. Η συναισθηματική και ψυχική σας υγεία είναι το μεγαλύτερο μυστικό για να είστε μια καλή μαμά.

πηγή: orlandohealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved